Ce este infectia virala?

Infectia virala se refera la acel tip de infectie cauzata de prezența unui virus in organism. In functie de agentul infectios si starea de sanatate a persoanei, diferiti microbi pot infecta aproape orice tip de tesut corporal, de la creier si pana la piele.

Infecțiile virale nu pot fi tratate cu antibiotice tipice (antibiotice antibacteriene).

Mai exact, exista unele cazuri, in care utilizarea antibioticelor antibacteriene poate provoca efecte secundare care complica infectia virala. Marea majoritate a infectiilor virale umane poate fi efectiv combatuta de propriul sistem imunitar al organismului, daca se ofera ajutor in dieta, hidratarea si odihna adecvata.

În ceea ce priveste restul, tratamentul depinde de tipul si locatia virusului si poate include antibiotice antivirale sau alte medicamente.

Cum actioneaza virusii?

Acestia invadeaza celulele sanatoase din organism si provoaca dezechilbre.Spre deosebire de bacterii, virusul nu are celule proprii. Aceasta înseamnă ca ei nu sunt, organisme vii in adevaratul sens al cuvantului.

Dar sunt compusi dintr-una sau mai multe molecule. Informatiile genetice gasite în interior sunt necesare pentru reproducerea virusilor. De acerea multi virusi sunt responsabili pentru aparitia si instalarea unor boli.

Este destul dificil sa se porneasca o lupta impotriva virusilor cu medicamente, insa nu imposibil. Tratamentul cu Isoprinosine ajuta sistemul imunitar in aceasta lupta impotriva anumitor virusuri si totoadata creaza sansele unei protectii, astfel incat organismul sa devina mai putin sensibil la virus.

Unele boli sunt acceptate ca fiind inofensive si declanseaza la nivelul corpului doar o raceala minora, in timp ce altele pot provoca boli grave. Alte afectiuni cauzate de virusi prezenti in corp includ: gripa, rujeola sau inflamatii la nivelul singurului organ regenerator, ficatul prin hepatita virala.

Chiar daca nu se poate reproduce, virusul invadeaza celulele sanatoase si incepe sa se multiplice din aceste celule. Fara aceste celule care sa permita dezvoltarea, un virus nu se poate reproduce. In acelasi timp, este important sa se ia la cunostinta ca nu toti virusii provoaca simptome si in multe situatii, organismul duce o batalie constanta impotriva atacatorilor.

Asadar, multe infectii umane sunt cauzate fie de bacterii, fie de virusi. Totusi in cazul cel dintai, raportarea catre ele poate fi si benefica: de exemplu, bacteriile intestinale ajuta la digerarea unor alimente, dar unii sunt responsabili pentru o serie de infectii.

Tocmai de aceea, imunizarea trebuie efectuata pentru a preveni multe boli bacteriene importante.
Este foarte dificil sa omori un virus, de aceea unele dintre cele mai grave boli transmisibile cunoscute stiintelor medicale au ca origine, modalitatea virala.

De retinut!

  • Multe boli umane sunt cauzate de infectii fie cu bacterii, fie cu virusi.
  • Majoritatea bolilor bacteriene pot fi tratate cu antibiotice, desi tulpinile rezistente la antibiotice incep sa isi faca aparitia.
  • Infectiile virale acute sunt infectiile virale care apar brusc si fie se rezolva repede, fie duc la deces. Nu va lasati dusi in eroare de faptul ca infectiile acute se declanseaza rapid; multe dintre acestea sunt amenintatoare pentru viata, iar unele se termina foarte grav, in loc sa se rezolve.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/immune-system-defense-infection-1359197/

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x