Ai observat că atunci când intri în anumite locuințe simți aproape imediat o energie pozitivă, o atmosferă deschisă și caldă și parcă te simți instantaneu mai bine? Poți imprima și casei tale același spirit, dacă pui în aplicare aceste trucuri foarte simple.

Iată câteva principii de urmat în bucătărie, pentru că ambientul este foarte important. Dacă ții cont de regulile Feng Shui, poți avea parte de prosperitate, noroc și armonie în viața ta, potrivit realitatea.net.

Folosește culori calde: galben, portocaliu, bej și tonuri pământii. Poziționează aragazul, frigiderul și chiuveta cât mai departate unele de altele. În plus, nu mai păstra în bucătărie aparate electrocasnice defecte și nici farfurii, căni sau pahare ciobite. Pe blat, nu trebuie să ai multe lucruri.

Ideal ar fi ca aragazul, chiuveta si frigiderul sa se inscrie intr-un asa-numit „triunghi al activitatilor”. Aragazul si frigiderul trebuie pozitionate in cele doua unghiuri ascutite ale triunghiului, iar chiuveta, la interesectia laturilor scurte ale acestuia. In felul acesta, cand sunteti la chiuveta va aflati la egala distanta atat de aragaz, cat si de frigider, cele doua locuri in care, cand gatiti, nu aveti cum sa nu ajungeti. Daca sunteti adeptii stilului feng-shui, aveti inca un motiv pentru aceasta pozitionare: caldul nu se pune niciodata langa rece, deci aragazul nu sufera proximitatea frigiderului!

Acum, in ceea ce priveste distantele, se cuvine sa stiti ca, oricat de mare v-ar fi bucataria, intre aragaz si chiuveta nu trebuie sa aveti mai mult de 2 m. Daca si intre chiuveta si frigider e aceeasi distanta veti avea un blat de lucru de 4 m, mai mult decat suficient, indiferent ce si cat gatiti. Distante mai mari inseamna pasi mai multi, iar bucataria nu e pentru mars ci, pentru gatit.

Cat mergeti prin bucatarie?

Daca optati pentru distante de maximum 2 m intre aragaz si chiuveta, respectiv frigider si chiuveta, veti parcurge anual in jur de 80 km. Daca mariti cele doua distante cu doar 0.5 m, ruta dvs va insuma mai mult de 160 km pe an!

Alte reguli importante

V-am spus, mai sus, in ce raport trebuie sa se afle trei dintre cele mai importante obiecte din bucatarie. Acum vom vorbi tot despre cele mai indicate pozitii, dar vom schimba termenii la care ne raportam. Luam in calcul lumina, de pilda. Daca amplasarea ferestrei v-o permite, candidatul cel mai potrivit la zona insorita este chiuveta. Ideal ar fi sa plasati spalatorul sub fereastra, in asa fel incat, cand curatati morvovii si limpeziti rosiile, sa va puteti bucura, fie si cu coada ochiului, de peisajul de dincolo de geam. Imediat langa chiuveta trebuie sa fie masina de spalat vase. In acest fel este mai usor sa puneti tacamurile la spalat, iar instalatorul va va multumi pentru ca-i va fi mai usor sa faca racordul la reteaua de apa si la cea de scurgere. Frigiderul trebuie pus in asa fel, incat sa nu fie vizibil cand intrati in bucatarie. El este un obiect masiv, iar dimensiunile lui pot crea impresia unei bucatarii mai mici decat este, de fapt.

Cat de sus ii place cuptorului cu microunde?

Cuptorului cu microunde ii place la inaltime, insa nu chiar la cucurigu. El trebuie sa fie suficient de sus incat sa nu poata fi accesibil copiilor mici, insa nici atat de sus, incat sa va fie dvs greu sa ajungeti la el! Pe blat e ideal, pe frigider e interzis!

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x