Aprovizionează-te cu remedii naturiste contra balonării, durerilor de stomac, greţurilor sau refluxului acid. Va urma o perioadă cu mese îmbelşugate, încărcate cu fripturi, sarmale, dulciuri şi alcool, bunătăţi care riscă să-ţi pună la grea încercare sistemul digestiv.

Menta. Este o plantă făcută parcă să trateze probleme digestive. Nu una, ci mai multe. Calmează durerile de stomac, taie greaţa, e de ajutor în diaree, balonare, indigestie, digestie lentă, stimulează secreţia şi eliminarea bilei. O poţi consuma sub formă de ceai, pulbere, tinctură sau ulei esenţial.

Ghimbirul. Şi el este „specialist” în digestie. De altfel, chiar forma lui seamănă cu cea a stomacului, pe care îl tratează. Este un foarte bun stimulent digestiv, rezolvă de la balonare, gaze, dureri abdominale, până la arsuri la stomac, digestie lentă. Se consumă sub formă de ceai sau în stare proaspătă, ras şi adăugat în sucuri de fructe.

Chimionul. Are efect carminativ, stimulează secreţia de enzime pancreatice şi de acizi biliari. Când te simţi balonat după o masă copioasă, prepară-ţi o băutură din două linguri de chimion fierte în 250 ml de apă. Strecoară, bea lichidul călduţ şi te vei simţi uşurat.

Muşeţelul. Dacă suferi de gastrită, ulcer, crampe digestive, colite şi flatulenţă, bea cu încredere un ceai de muşeţel. Are efect gastro-protector, calmant, antispastic, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale).

Gălbenelele. Şi ele, ca muşeţelul, acţionează ca un pansament pentru stomacul afectat de gastrită sau ulcer. Ceaiul sau tinctura de gălbenele stimulează producerea şi eliminarea bilei, îmbunătăţind funcţia ficatului.

Păpădia. Dacă ştii că ai bilă leneşă, nu trebuie să-ţi lipsească din casă ceaiul de păpădie. Această plantă stimulează activitatea veziculei biliare, precum şi secreţiile gastro-intestinale, având efect diuretic şi depurativ.

Coada-calului. Fiind o plantă cu efect antiacid, ea e recomandată în caz de reflux gastro-intestinal. Consumată sub formă de ceai, ea reduce aciditatea de la nivelul stomacului, calmează şi cicatrizează.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x