Una dintre cele mai naturale, simple, ieftine și sănătoase modalități de a pierde în greutate este reprezentată de dieta cu lămâie. Această dietă este foarte apreciată de mulți oameni, deoarece în această dietă nu trebuie să vă schimbați regimul alimentar sau să urmați unul special.

Deci, pe parcursul a 3 săptămâni, veți putea să vă mențineți vitalitatea, să câștigați energie, să pierdeți kilogramele în plus și să vă curățați corpul de toxine nedorite.

În cele 3 săptămâni de zile, urmând această dietă se pot pierde până la 10 kilograme, deoarece dieta cu lămâie amplifică și pune în valoarea proprietățile extraordinare ale acestui fruct.

NU trebuie să urmați această dietă dacă suferiți de diverse boli digestive, biliari sau renale, dar nici copii, nici vârstnicii!

Argumente Pro:

– Lămâia (și implicit sucul de lămâie) conține vitamine (C, A, B) și minerale (magneziu, calciu, fier, cupru, fosfor, zinc și seleniu, fiind un puternic antioxidant. În acest fel, dieta cu lămâie este benefică pentru corpul uman deoarece prespune consumarea unei mari cantități din acest fruct, oferindu-vă mulți nutrienți.

– De asemenea, consumul crescut de lămâi în timpul acestei diete contribuie la: arderea grăsimilor și reglarea metabolismului acestora, purificarea sângelui, reglarea concentrației zahărului din sânge, stimularea secreției de sucuri gastrice, facilitarea digestiei, stimularea eliminării grăsimilor, stimularea funcției hepatice, activarea secreției biliare, reducerea colesterolului;

– Persoanele care au urmat această dietă au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale aspectului pielii, părului și unghiilor, în unele cazuri semnâlând, de asemenea, reducerea celulitei.

Argumentele Contra:

– Deoarece se consumă multă suc de lămâie în timpul acestei diete, smaltul dintelui poate fi afectat;

– Sucul de lămâie, băut în cantități excesive, poate avea efect negativ asupra afecțiunilor cardiace.

– În urma acestei diete, persoanele sensibile pot dezvolta gastrită, mai ales dacă exagerează și consumă mai mult suc de lămâie decât presupune dieta.

Dieta cu lămâie:

Sucul de lămaie este amestecat cu apă sau ceaiuri naturale (neîndulcite sau îndulcite cu miere sau zahar brun). Nu trebuie consumat într-un mod concentrat, deoarece în cantități mari este foarte periculos pentru stomac. De asemenea, puteți folosi sucul de lămâie pentru salate, dacă doriți.

Astfel, în prima zi a dietei veți consuma sucul unei lămâi, în a doua zi a dietei sucul de la două lămâi și așa mai departe până în ziua a șaptea a dietei atunci când consumați sucul din șapte lămâi. Pentru 2 zile trebuie să faceți o pauză (de exemplu în zilele 8 și 9), atunci veți bea în ordine descrescătoare sucul de șapte lămâi (în ziua 10), până când ați consumat doar sucuk unei lămâi ( în ziua 16).

Sfaturi utile pentru reușita dietei cu lămâie:

Dimineața, imediat după ce vă treziți, luați un pahar de apă caldă în care puneți 3 sau 4 linguri de suc de lămâie și apoi, după o jumătate de oră, luați micul dejun. În timpul zilei, consumați cel puțin 2 litri de apă. În acest fel, tranzitul intestinal este ajutat și toxinele sunt eliminate.

Încercați să consumați cinci porții de fructe și legume în fiecare zi în timpul dietei cu lămâi. Se recomandă ca două gustări să fie de fructe și salate pentru a „însoți” cele trei mese principale, sucul de lămâie de dimineață luând locul unei gustări.

Dimineața, spre exemplu, puteți mânca un castron de cereale cu o pastă de banane, iar la prânz o salată de roșii (sau o salată verde) cu zmeură. Legumele si fructele bogate in vitamina C (care accelerează metabolismul si grăbește arderea grasimilor) sunt: ​​ardei, broccoli, kiwi, citrice, ananas.

Utilizați sucul de lămâie pentru fiecare fel de mâncare care o permite. De asemenea, încercați să consumați alimente care au un indice glicemic scăzut (carne albă, cereale integrale, legume) și cât mai multe fibre, deoarece acestea încetinesc trecerea zahărului în sânge și astfel împiedică transformarea zaharurilor în grăsimi.

Consumați alimente sănătoase și naturale, ar fi ideal ca mâncarea dvs. să fie proaspăt gătită (adică gătită în casă). Dacă cumpărați anumite alimente citiți cu atenție eticheta și evitați cele care conțin: potențiatori de aromă, conservanți, coloranți și aditivi. Eliminați hrana rapidă, produsele de patiserie și carnea roșie din dietă, deoarece ele favorizează depozitarea grăsimilor.

Încercați să evitați să consumați dulciuri, nu doar în timpul regimului cu lămâi, deoarece crește producția de insulină și provoacă depozitarea grăsimilor. Desertul ideal poate fi reprezentat de: miere, fructe coapte, migdale sau nuci. Evitați etichetele care afișează: glucoză, fructoză, maltoză și dextroză deoarece acestea sunt alte forme de zahăr.

Stabiliți un program de masă la ore fixe, iar mesele să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional (evitați de asemenea, excesele culinare). Foarte important, în timp ce mănânci, trebuie să fii calm, să mesteci bine mâncarea, să nu te uiți la televizor, să nu lucrezi la calculator. Chiar și gustările între mese trebuie evitate.

Adaugă comentariu