Consumă acest amestec înainte de culcare și îți vei goli colonul de ce ai mâncat în timpul zilei – Remediul pe care vi-l propunem astăzi este unul dintre cele mai benefice pentru detoxifierea colonului și a organismului. De asemenea, această băutură vă ajută să pierdeți mai ușor din grăsimea abdominală și vă accelerează metabolismul.

Pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră absoarbe toți nutrienții și toate vitaminele și mineralele de care are nevoie, în timp ce elimină toxinele, este esențial să aveți un colon curat și sănătos.

Alimente procesate și substanțele nocive din produsele pe care le consumăm mai mult sau mai puțin ne afectează în mod direct colonul și întreg sistemul digestiv și excretor.

Printre simptomele unui colon nesănătos, se numără:
– creșterea greutății corporale
– constipația și balonarea
– gazele și disconfortul intestinal
– stările de oboseală, digestie incorectă și senzație de greutate după ce servim masa

Pătrunjelul este atât o plantă erbacee medicinală, cât și un aliment şi condiment foarte des utilizat în bucătărie de majoritatea gospodinelor. Este cultivat în majoritatea zonelor din ţara noastră și îl găsim pretutindeni, începând de la magazinul de la colțul blocului și până la super și hipermarket-uri.

Cu toate că pătrunjelul are calităţi nutritive şi paleative extraordinare, este subapreciat. Majoritatea oamenilor nu cunosc toate beneficiile pătrunjelului, astfel că îl folosesc cel mai frecvent pentru a decora diverse feluri de mâncare.

Conţinutul bogat de vitamina A şi de vitamina C creează un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral și antispastic. De asemenea, pătrunjelul promovează tonifierea ficatul și stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifică secreţiile, relaxează fibrele musculare intestinale, gastrice, bronşice și întăreşte sistemul imunitar.

Totodată, pătrunjelul are efect vasodilatator, astfel că regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor de sânge și are efect afrodisiac. În plus, asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

Și beneficiile nu se opresc aici! Pătrunjelul limitează procesele inflamatorii din organism, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţiei excesive cu carne. Conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumul de pătrunjel este contraindicat femeilor gravide şi celor care alăptează întrucât această plantă conţine apiol, un estrogen natural ce stimulează contracţia uterină şi diminuează secreţia laptelui matern.

Pe scurt despre cele mai importante beneficii ale pătrunjelului:

– acționează ca un diuretic natural și elimină excesul de apă din organism
– curăță sângele
– tratează și previne infecțiile vezicii urinare și ale rinichilor
– reduce retenția de lichide
– proprietăți antiinflamatoare puternice
– luptă împotriva stresului și a anxietății
– luptă împotriva acidului uric și inhibă cancerul și dezvoltarea tumorilor
– elimină respirația urât mirositoare (dacă mestecați frunzele de pătrunjel)

Cum pregătim băutura cu pătrunjel pentru curățarea colonului?

Pentru a prepara acest remediu, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
– o lămâie
– o mână de pătrunjel
– un baton de scorțișoară sau o linguriță de pudră de scorțișoară
– o lingură de ghimbir ras
– o linguriță de oțet de cidru de mere
– jumătate de litru de apă

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă bine până când se obține un amestec-suc omogen. Se consumă acest amestec înainte de culcare. Efectele sunt impresionante!

Adaugă comentariu