Dr. Cristian Rachitan este implicat în îngrijirea sănătății de mai bine de 35 de ani. Înainte de a-și stabili practica medicala la New York, a petrecut perioade lungi de timp în Asia (Tibet, India, Thailanda, Filipine etc.). Aici a studiat și făcut cercetări în scopul de a învăța și înțelege diferitele tehnici medicale orientale, filosofii, religii, culturi și ritualuri native.

Dr. Rachitan oferă o combinație de diferite modalități fizice, cum ar fi manipulări manuale, exerciții de întindere și întărire a muschilor, împreună cu remedii pe bază de plante, suplimente nutritive și consiliere privind stilul de viață.

I: Care este povestea vietii dumneavoastre profesionale?

R: Traiam senzatia sufocarii profesionale in ,,lagarul comunist’’, voiam sa-mi perfectionez stiinta dobandita in anii de facultate; eram un tanar entuziast, insetat de cunoastere, dornic sa calatoreasca si sa experimenteze practicile stravechi de tratare a bolilor in diferite culturi ale lumii. Am lucrat la Casa Alba, am tratat pacienti influenti din lumea politica si elita mondiala din sport, dar in principal, am tratat romani de-ai mei din tara si din diaspora, pro bono.

I: De ce ati plecat din Romania si cand va veti intoarce?

R: Ma intorc la fiecare cateva luni, de fapt, nici nu trebuie sa ma intorc. O parte din mine traieste aici in permanenta, cealalta traieste in Statele Unite, deoarece acolo am inceput, continui si planuiesc sa imi desavarsesc ,,elegia’’ vietii.

Am plecat din Romania in urma cu 35 de ani. M-am atasat de medicina din copilarie, de cand babele din sat care aveau greata sau se simteau rau la stomac, veneau la mama si la bunica sa le doftoriceasca cu ranza. Probabil ca ori le drena bila, ori le tragea stomacul in jos dupa o criza de hernie hiatala. De fapt, nu asta m-a impresionat, ci senzatia de bine de care se bucurau dupa aceasta manevra. Atunci mi-am insusit placerea, bucuria si satisfactia de a ajuta oamenii in a-si indeparta boala si a-si restaura sanatatea. Curand dupa asta, am realizat ca acest lucru s-a imprimat in personalitatea mea si s-a intiparit in memoria afectiva.

Bolile apar ca urmare a conflictului interior (intre cine ar trebui sa fim si cei care suntem; intre ce ar trebui sa facem si ceea ce facem de fapt) – responsabil intr-o proportie covarsitoare de ,,degringolada celulelor nebune ’’.

I: Cand ati realizat ca oamenii au nevoie nu numai de stiinta, ci si de conduita dumneavoastra spirituala?

R: Cand am constientizat cauza primara a bolilor, am inteles si raspunsul la intrebarea ,,Ce este viata?’’. Am aflat ca nerespectand legile divine, intram in total dezacord cu fiinta noastra si bulversam ,,planul vietii’’, practic ,,inselam viata’’.

Apare conflictul interior (intre cine ar trebui sa fim si cei care suntem; intre ce ar trebui sa facem si ceea ce facem de fapt) – responsabil intr-o proportie covarsitoare de ,,degringolada celulelor nebune ’’.

I: Ati traversat continente, ati explorat culturi pentru a afla raspunsul la una dintre cele mai chinuitoare intrebari ale pacientului universal – cauza bolilor. Dezvaluiti-ne chintesenta teoriei dumneavoastra.

R: Eu cred in dualitate. Teoria mea referitoare la identificarea complexului cauzal al bolilor are doua paliere: malformatiile de natura anatomica care creeaza dezechilibre biochimice si anormalitatea deciziilor luate de mintea noastra care amplifica trairile negative- distres, hipertensiune neuromusculara, etc.. Asa apar multe boli, de la cele cronice pana la cele incurabile care pot evolua spre exitus, daca sunt alimentate de emotii negative.

I: Cand ati descoperit pentru prima data ca sunteti in acord cu ,,planul vietii ’’?

R: Acum 7 ani am renuntat la cabinetul meu din inima New York-ului deoarece ma saturasem sa alimentez ,,pofta de socializare’’ a doamnelor din inalta societate americana; sala de asteptare devenise locul lor de ,,rendez-vous ’’. Eram nefericit, desi aveam o independenta financiara, care imi dadea libertatea sa-mi aleg pacientii. Simteam ca ma indepartez de la ,,planul vietii’’ si am hotarat ca trebuie sa-mi hranesc existenta cu bucuria implinirii si mi-am prescris singur ,,reteta fericirii ’’ –aceea de a calatori in intreaga lume si de a conferentia pe tema cauzalitatii bolilor.

I: Care sunt cele mai frecvente cauze ale bolilor la femei?

R: Femeia moderna face efortul disperat de a prelua rolul barbatului in familie si societate, ignora misiunea sa divina, aceea de a darui viata; pe un fond exacerbat de asteptarile din relatia de cuplu si stresul profesional, amplifica emotional un dezechilibru hormonal care predispune la imbolnavirea celor mai sensibile zone de vulnerabilitate ale sale: uterul, ovarele si sanii.

I: Viata si arta dumneavoastra se bucura de renume si respect din partea oamenilor – de la cei cvasianonimi pana la cei mai cunoscuti ai Planetei. Cum ati reusit sa impliniti aceasta dorinta a lui Hippocrate?

R: Indiferent de pacient, bogat sau sarac, eu il tratez la fel, cu bucuria de a-l ajuta sa traverseze starea de boala mai usor, cu dorinta de trezi in el forta de autovindecare si sentimentul fabulos de a-i fi de ajutor. Pacientul simte lucrul acesta si devine compliant, te asculta si se imprieteneste cu tine, iar boala il ajuta sa inteleaga unde a gresit in raport cu ,,planul vietii ’’.

I: Care este mesajul esential din conferintele dumneavoastra si de ce vreti sa-l transmiteti acelora care sunt pregatiti sa-l primeasca?

R: Mesajul general pe care vreau sa il transmit umanitatii a aparut din dorinta de a ajuta oamenii sa inteleaga de ce sunt aici: sa le ridic nivelul de constiinta si sa trag un semnal de alarma asupra marilor cauze ale bolilor – tulburarile de personalitate si defectele de caracter, sa-i ajut sa le identifice si sa le elimine cat mai repede; sa-i fac sa inteleaga ca trebuie sa fie onesti in relatia cu ei insisi si cu ceilalti pentru a-si implini destinul; pentru a-si depasi limita de varsta, uneori autoimpusa si pentru a se apropia cat mai mult de vindecatorul sufletelor si al trupurilor.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

De Luminița Ciocâlteu

sursa: avantaje

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x