Din ce în ce mai multe persoane se plâng de această afecţiune, însă puţine sunt cele care aleg metodele naturiste. Această reţetă simplă rezolvă pe cale naturală problemele legate de nisip şi pietre la rinichi în numai câteva zile!

Ingrediente:

– 100 ml de suc de lămâie

– 100 ml de ulei de măsline

– 100 ml de bere

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele într-o sticlă şi bea câte 50 ml în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. După trei sau patru zile vei scăpa de depunerile de nisip, iar după şase zile vei elimina complet şi pietrele de la rinichi.

Pentru a elimina pietrele renale şi biliare, se recomandă să iei câte o lingură de amestec dimineaţa pe stomacul gol şi seară înainte de culcare.

Preparatul trebuie păstrat la frigider tot timpul. Pentru a rezolva majoritatea problemelor legate de depunerile de nisip sau acumulările de pietre la rinichi şi în vezica urinară, se recomandă să bei zilnic cele două măsuri descrise mai sus.

Majoritatea oamenilor se gandesc ca pietrele la rinichi provoaca dureri chinuitoare. Totusi exista diverse metode de tratament pentru eliminarea sau distrugerea acestora fara disconfort major.

Persoanelor diagnosticate cu calculi renali de dimensiuni mai mari, medicul le va recomanda un tratament mai agresiv. Indiferent de marimea acestora, oricine are pietre la rinichi ar trebui sa apeleze la medic pentru eliminarea lor: ameliorarea durerii cu ajutorul calmantelor nu rezolva problema.

Ce este o piatra la rinichi?
Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvolta din saruri si minerale care sunt transportate de urina; consistenta pietrelor este tare si pot avea dimensiuni variate de la cativa milimetrii pana la cativa centimetrii in diametru. Desi provin de la rinichi, vor fi eliminate din organism prin tractul urinar (ureter, vezica si uretra) si deseori pot face dificil sau chiar bloca fluxul urinar.

Exista mai multe tipuri de tratamente ale calculilor renali. Medicul ar putea prefera o anumita tehnica in defavoarea alteia, in functie de marimea si localizarea pietrei renale, dar si de tratamentul care a fost urmat.

Tratamentul conservator
Pentru ca multe dintre pietrele renale sunt suficient de mici pentru a fi eliminate pe cale naturala in timpul urinarii, medicul poate recomanda bolnavului sa bea cat mai multa apa care va ajuta la indepartarea piatrei. In unele cazuri este necesara administrarea de calmante pentru ca durerea sa fie tolerata.
Atunci cand o persoana elimina o piatra, indicat ar fi ca aceasta sa fie pastrata si dusa la laborator pentru a se analiza continutul. Astfel se poate stabili ce alimente trebuie evitate (cele ce ar putea contribui la formarea pietrelor).
In afara de apa potabila se pot consuma si sucuri naturale de lamaie care au rolul de a stimula eliminarea pietrei.

Alte strategii terapeutice
– Litotripsia (litotritia) extracorporala cu unde de soc
Medicul poate considera ca aceasta tehnica este potrivita in cazul unui bolnav pentru spargerea unui calcul renal. Cu ajutorul unui aparat, unde de soc de la nivelul pielii vor fi orientate spre calcul si il vor sfaramita in fragmente foarte mici care pot fi eliminate in mod natural, prin sistemul urinar.
– Interventia chirurgicala

Nefrolitotomia percutana
Acest procedeu este utilizat atunci cand calculii renale sunt mari si presupune inserarea unui tub prin intermediul unei incizii de mici dimensiuni la nivelul pielii, din spate lateral, spre abdomen si rinichi pentru a ajuta la drenaj. O camera cu fibra optica, numita nefroscop ofera imagini exacte ale locului de amplasare al pietrei. Cu ajutorul unei sonde alimentate cu energie, calculul renal va fi dezintegrat in bucati mici.

Ureteroscopia (retrograda si anterograda)
Ureteroscopul este un instrument optic de mici dimensiuni cu un tub telecopic foarte subtire, o camera de luat vederi si o carcasa de mici dimensiuni; acesta este introdus prin uretra, vezica urinara si ureter, in locul in care se afla piatra.
Exista doua tehnici prin care calculul va fi scos: fie este prins in carcasa si este tras afara fie este sfarmat prin intermediul unui instrument introdus in ureteroscop.

Adaugă comentariu