Fara sa iti dai seama poti fi infestat cu virusul HIV, care este fatal.Pentru a fi cat mai atenti in e evita o bola cu transimitere intima,trebuie sa fi cat mai mult posibil informat de spre modul in care te poti proteja .

Sunt persoane,care au acest virus HIV din pacate,Virusul HIV (HIV) se transmite prin sânge, spermă, secreții genitale, lichid cefalorahidian (LCR) și lapte matern. Porțile de intrare cele mai frecvente sunt rănile proaspete, sângerânde din mucoasă (oculară, bucală, vaginală, anală) sau rănile nevindecate sau insuficient protejate de pe oricare parte a pielii corpului. Căile de transmitere cele mai frecvente sunt cele vaginale sau anale datorate nefolosirii prezervativelor și practica orală.

La toxicomani folosirea în comun a acelor de seringă poate fi, de asemenea, un mod de transmitere prin consumul de droguri pe cale intravenoasă. Grupul homosexualilor este considerat ca fiind un grup de risc, din cauza contactului anal. Gradul de risc depinde direct de concentrația de virusuri din secreția vaginală, spermă sau sânge.

Infectarea printr-un contact accidental cu HIV poate fi prevenit cu succes prin profilaxia postexpunere care durează 28 de zile și se poate începe 2 ore după contact. Prima doză medicamentoasă trebuie administrată în primele 24 de ore în cazul înțepăturilor sau 72 de ore în cazul contactului cu mucoase genitale.

Prevenirea :

-Prevenirea este metoda cea mai eficientă de oprire a răspândirii virusului HIV. Acesta presupune folosirea prezervativelor, seringilor și acelor de seringă sterile, a sângelui transfuzat sau prelucrat de la donatori de sânge anterior testați.

– Atunci cand intri in contact cu sange sau fluide organice este INDICAT sa te speli imediat.

-Purtarea masnusilor,si imediat spalrea manilor dupa ce le ai dat jos.

-Ochelari de protectie,masca atuci cand intri in caontact cu sange sau fluide.

Pentru a nu va risca viata nu va aventurati in situatie amoroase chiar daca hormonii d-voastra nu pot sta locului,mai ales daca nu cunoasteti persoana respectiva .

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x