Au fost efectuate numeroase comparaţii între orgasmul feminin şi cel masculin, pornind de la teorii potrivit cărora punctul culminant este mai intens pentru una dintre cele două tabere.

De cele mai multe ori, teoriile susţin faptul că femeile s-ar bucura de un orgasm mult mai intens, însă în cadrul unui studiu recent s-a încercat demontarea acestui mit şi astfel s-a ajuns la rezultate surprinzătoare.

„Se crede că orgasmul unui bărbat este brusc şi exploziv, în timp ce orgasmul feminin este ceva mai prelung şi mai puţin violent”, au arătat cercetătorii de la American Psychological Association.

Cu toate acestea, studiul a scos la iveală faptul că orgasmul feminin şi cel masculin sunt cât se poate de similare.

În cadrul cercetării, subiecţi de gen feminin şi masculin au fost rugaţi să ofere în scris o descriere a modului în care resimt propriul orgasm.

Ulterior, 70 de specialişti, printre care s-au numărat şi ginecologi, studenţi la medicină, dar şi psihologi, au fost rugaţi să determine genul participanţilor la studiu în baza acestor descrieri.

„Cei care au dat verdictul nu au putut identifica în mod corect genul persoanei în baza descrierii orgasmului la un nivel semnificativ mai bun decât ar face-o din pură întâmplare”, au concluzionat cercetătorii.

„Acest lucru sugerează că orgasmul, ca experienţă, este la fel, în mod subiectiv, pentru ambele genuri.”

În plus, cercetătorii de la University of Albany au căutat să afle ce trăsături ale partenerului le determină pe femeile hetero să aibă orgasm mai des.

În urma cercetării s-a ajuns la concluzia că femeile au orgasm mai des dacă partenerul este bogat.

Încrederea în sine şi un aspect fizic plăcut sunt alţi doi factori care sporesc frecvenţa orgasmului în rândul femeilor hetero.

Orgasmul poate fi influenţat de starea de sănătate, atât fizică, cât şi psihică.

Dacă bărbaţii îl ating rapid, în cazul femeilor acest proces are legătură cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de trandeţe pe care cei doi le trăiesc.

“În general, bărbaţii ating mai uşor orgasmul decât femeile, dar orgasmul femeilor ţine mai mult şi este mai intens.

Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a atinge pragul de excitaţie premergător orgasmului.

De asemenea, implicarea lor este mai profundă şi are o strânsă legătură cu stima de sine, sentimentele pe care le simte faţă de partener, locul şi momentul în care are loc actul intim.

Ce este important de subliniat în primă instanţă este faptul că orgasmul este obţinut de cei mai mulţi oameni prima dată prin masturbare. Asfel, masturbarea poate apărea cu mult înainte de începerea vieţii intime.

În cazul bărbatului, experienţa îl poate ajuta să îşi depăşească anumite disfuncţii caracteristice, cum ar fi ejacularea precoce.

În cazul femeii, experienţa ii poate releva obţinerea orgasmului vaginal. Ejacularea precoce şi lipsa orgasmului vaginal sunt cele mai întâlnite probleme ce pot fi remediate prin psihoterapie”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

O persoană nu ajunge la orgasm dacă suferă de anumite afecţiuni medicale, dacă este sub tratament, dacă se droghează, dacă are un blocaj de natură psihică.

“Orgasmul vaginal este trăit doar de 37% dintre femei. Cauzele pentru care marea majoritate nu simt orgasmul vaginal sunt multiple: masturbarea precoce, sentimentele de vinovăţie, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, lipsa de experienţă a partenerului, anorexia, bulimia, depresia.

Freud spunea ca orgasmul clitoridian este caracteristic fetelor, iar cel vaginal femeilor, deci punea totul pe seama maturitaţii femeii.

Sunt şi femei, o proporţie destul de mică, de aproximativ 27%, care obţin orgasmul cu uşurinţă sau chiar au orgasme multiple’’, adaugă Constantin Cornea.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x