Timpurile moderne aduc multe boli si afectiuni, iar dezechilibrul hormonal devine ceva obisnuit. Expertii cred ca majoritatea oamenilor au cel putin un mic dezechilibru hormonal. In cele mai multe cazuri, problema este provocata de mediul inconjurator si stilul de viata. Dezechilibrul hormonal se refera la orice anomalie in echilibrul hormonilor cu efecte vizibile asupra sanatatii sau bunastarii.

Multi oameni sunt ingrijorati in special de echilibrul estrogenului si testosteronului. Excesul de estrogen este cea mai des intalnita forma de dezechilibru hormonal. Consumul anumitor alimente care sunt bogate in nutrienti, poate produce o stare de spirit buna, energie, metabolism accelerat, piele stralucitoare.

the-best-4-hormone-balancing-foods-for-women

1. Iaurtul

Iaurtul este un produs antic si consumul lui aduce multe beneficii. Nutritionistii sustin ca iaurtul poate fi numit si super-aliment pentru femei. Acest produs lactat fermentat contine probiotice, care ajuta in producerea bactriilor benefice si calciu pentru oase. Vitamina D continuta in iaurt joaca de asemenea un rol major in reglarea nivelului hormonal.

2. Pestele gras

Acizii grasi Omega-3 joaca un rol crucial in sanatatea femeilor. Pot proteja femeile de boli ale inimi, hipertensiune, boli inflamatorii si depresie.

3. Legume bogate in antioxidanti

Legumele cu frunze verzi sunt o sursa excelenta de antioxidanti si pot fi de ajutor in mentinrea echilibrului hormonal si pot suplimenta cantitatea de vitamine si minerale din organism.

4. Condimentele

Ierburile si condimentele nu trebuie sa fie neglijate. Scortisoara, ghimbirul si usturoiul sunt cateva din aceste ingrediente care au efecte vindecatoare. Consumul zilnic separat sau combinat va contribui la starea de spirit, echilibru hormonal si aspectul tanar al corpului.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x