Lamaia este unul dintre alimentele pe care ar trebui sa le consumam in fiecare zi. Nu numai ca imbunatateste gustul mancarii, ci si stimuleaza intregul organism.

Compusii din lamaie au un efect antioxidant care ne ajuta in prevenirea si tratarea multor boli si afectiuni.

lemons

1. Previn formarea pietrelor la rinichi

Doar o jumatate de cana de suc de lamaie pe zi este suficienta pentru a creste nivelul citratilor din urina. Studiile au aratat ca lamaia ne poate ajuta sa prevenim formarea pietrelor la rinichi.

2. Calmeaza durerea in gat

Amestecand suc de lamaie cu miere obtinem un remeidiu care calmeaza durerea de gat si iritatia gatului.

3. Stimuleaza scaderea in greutate

Sucul de lamaie stimuleaza scaderea in greutate si studiile arata ca ne poate ajuta sa ne mentinem greutatea. Sucul de lamaie contine pectina, compus care s-a demonstrat ca ajuta in eliminarea grasimilor.

4. Incepi ziua mai bine

Nu ar trebui sa incepi ziua cu cafeina, ci cu un pahar cu apa calda si suc de lamaie, pentru a stimula functiile sistemului digestiv si aportul de vitamina C.

5. Calmeaza iritatiile pielii

Aplicand lamaie pe piele poti calma iritatiile pielii, in special muscaturile de insecte. Lamaile au proprietati antiinflamatorii care vor grabi vindecarea pielii.

6. Stimuleaza stistemul digestiv

Expertii ne recomanda sa consumam suc de lamaie in fiecae zi pentru a stimula functiile sistemului digestiv.

7. Previn cancerul

Cercetarile au demonstrat ca lamaile au proprietati anti carcigenice, datorita continutuui de compusi care protezeaza celulele.

8. Cresc aportul de potasiu

Bananele nu sunt singurele ingrediente care sunt o sursa excelenta de potasiu. Lamaia ofera 80 mg de poatsiu , care asigura functionarea normala a organismului.

9. Regleaza temperatura corporala

Cand ai temperatura corporala crescuta, trebuie sa cresti consumul de lamai, deoarece specialistii au descoperit ca lamaia creste procesul de reglare a temperaturii corpului.

10. Regleaza echilibrul pH-ului

Desi lamaia este acra, are un efect alcalin si regleaza echilibrul pH-ului din organism.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x