Libidoul reprezinta pofta, apetitul, sau dorinta de satisfacere a instinctului sexual. Cresterea sau scaderea libidoului la femei, coincide cu inceputul sau sfarsitul unei relatii sau cu schimbari majore in viata ei, cum ar fi sarcina, menopauza sau are legatura stransa cu starea ei de sanatate fizica si psihica, cu educatia, statutul ei social si familial.

Numeroase boli care nu tin de sfera sexuala pot afecta, de asemenea, dorinta sexuala, inclusiv artrita, cancerul, diabetul zaharat. Medicamentele, inclusiv unele antidepresive si antiepileptice, au ca reactii adverse scaderea libidoului.

images

Pentru multe femei, apropierea emotionala este un preludiu esential pentru intimitatea sexuala, astfel incat toate problemele din relatie constituie un factor major in scaderea apetitului sexual:

  • slaba comunicare a nevoilor sexuale
  • lipsa de comunicare
  • conflicte nerezolvate si infidelitate

Transformarea stilului de viata, intr-unul sanatos, poate influenta spectaculos dorinta sexuala la femei. Exercitiile fizice regulate si miscarea fizica cresc rezistenta fizica, induc o stare de bine si relaxare.

Cuplurile care invata sa comunice intr-un mod deschis , sincer, mentin de obicei o legatura emotionala mai puternica, ceea ce poate duce la o viata sexuala mai intensa.

Se poate iesi din rutina prin incercarea unor pozitii sexuale diferite, alegerea unui alt moment din zi sau a unei alte locatii, romantice, pentru  petrecerea momentelor de maxima intimitate.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x