Cancerul de colon este al treilea ca raspandire in lume. Aproape 140.000 de oameni sunt diagnosticati cu cancer de colon, doar in 2016. Cazurile de cancer de colon sunt foarte comune, dar multi oameni asteapta pana cand diagnosticul este tardiv. Asta pentru ca simptomele cancerului de colon sunt foarte subtile si pot fi ignorate.

Acest articol  iti va prezenta 4 dintre cele mai ignorate simptome ale cancerului de colon, precum si ce poti face sa reduci riscurile dezvoltarii acestuia.

Unusual-Signs-of-Colon-Cancer

Crampe

Unele dinte cele mai comune si mai ignorate simptome sunt crampele abdominale. ASta pentru ca sunt simptome ale multor altor boli, asa ca daca ai dureri abdominale, nu intra in panica. Dar daca simti dureri puternice si pe o durata mare, cre par sa nu mai dispara, impreuna cu alte simptome ale cancerului de colon, nu ignora si consulta un medic.

Oboseala

Alta simtoma ignorata este oboseala permanenta. Multi oameni resimt aceasta oboseala , pentru ca nu se odihnesc suficient, ceea ce este foarte obisnuit in societatea de azi. Totusi, daca incepi sa simti o oboseala constanta, chiar daca dormi suficient si ai o dieta echilibrata, impreuna cu alte simptome ale cancerului de colon, nu o trece cu vederea.

Scadere brusca in greutate

O varietate de tipuri de cancer provoaca pierderea brusca in greutate. Celulele canceroase folosesc multa energie si sistemul imunitar se straduieste sa impiedice raspandirea bolii. Acest consum de energie cauzeaza pierderea rapida in greutate.

Miscari intestinale neregulate

Oamenii nu acorda prea multa atentie miscarilor intestinale. Trebuie sa acordam o mai mare atentie polipilor colonului, care sunt buchete de celule care pot deveni canceroase cu timpul. Incep sa afecteze miscarile intestinale si sa se transforme in tumori. Aceste tumori pot influenta functiile intestinelor.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x