Glanda tiroida este o glanda foarte importanta care afecteaza multe functii ale corpului. Este localizata in gat si este reponsabila cu producerea hormonilor care ajuta in reglarea metabolismului. Daca este un dezechilibru intre acesti hormoni, echilibrul natural al corpului este distrus.

8-Signs-That-Indicate-Problem-With-Thyroid-Gland

Disfunctionalitati ale tiroidei sunt greu de diagnosticat deoarece multi oameni ignora simptomele. Iti vom prezenta semne pe care le trimite corpul cand glanda tiroida nu functioneaza corespunzator.

Schimbari ale greutatii – hipotiroidismul poate cauza ingrasare inexplicabila, in timp ce hipertiroidismul poate cauza pierdere in greutate.

Balonari si umflari ale tesutului- hipotiroidismul poate cauza balonare. Umflarea tesutului este mai pronuntata pe fata asa ca daca observi schimbari la nivelul fetei, verifica glanda tiroida.

Tremuratul si anxietatea – daca te simti nervos, iritat, fara motiv, inseamna ca tiroida produce prea multi hormoni si metabolismul este prea accelerat.

Menstruatie neobisnuita – sunt doua cazuri ale menstruatiei neobisnuite care indica problme ale tiroidei: hipotiroidism -ciclu menstrual extrem de lung si hipertiroidism – ciclu menstrual scurt sau inexistent.

Reactia diferita la temperatura de afara – atunci cand o persoana are disfunctii la glanda tiroida, are reactii diferite fata de ceilalti  la temperatura de afara.

Pierdere de par – problemele la glanda tiroida pot cauza slabirea si estomparea stralucirii parului, si chiar pierderea lui.

Dureri care incep sa devina obisnuinta – durerea musculara si a incheieturilor este un semn ca ai o problema cu glanda tiroida, asa ca nu trebuie sa ignoram aceste semne si sa contactam medicul.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x