Pepenele este un fruct bine-cunoscut. In timp ce ne bucuram de gustul dulce si racoritor, aruncam micile seminte, fara sa realizam avantajele lor. Aceste seminte contin nutrienti ca acizii grasi, proteine esentiale si multe minerale. Mai contin si vitaminaB, magneziu, potasiu, fier, zinc, fosfor si cupru. PEelanga asta, sunt o resursa de calorii, la 100 de drame de fruct obtinem 600 de grame de calorii.

Semintele de pepene contin fibre esentiale in diete care ajuta tractul digestiv, ajuta in cazul parazitilor intestinali, precum si in tratamentul persoanelor bolnave de hepatita.

Semintele sunt ingrediente sanatoase care sunt folositoare in tratamentul bolilor rinichilor si a tractului urinar. Ceaiul din seminte proaspete de pepene va ajuta in eliminarea pietrelor si nisipului din rinichi.

watermelon-seeds

Acestea mai contin citrulina, o substanta care actioneaza ca un antioxidant, ajuta la largirea vaselor de sange si are un efect pozitiv in caz de ateroscleroza, hipertensiune, anghina pectorala si disfunctii erectile.

Pentru a beneficia de avantajele medicinale al semintelor de pepene, trebuie coapte sau macinate.

Iata reteta magica:

Ia 20-30 de seminte de pepene, macina-le si fierbe-le timp de 15-20 de minte in doi litri de apa. Aceasta cantitate ar trebui sa fie suficienta pentru doua zile, iar in cea de-a treia zi ia o pauza.

Repeta procedura pentru cateva saptamani dar este obligatoriu sa faci pauza fi a treia zi.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x