Banana rosie este un fruct viguros, rezistent si care produce buchete de pana la o suta de fructe. Bananele rosii sunt cele mai cautate, dupa ruda ei, banana galbena, care este cel mai comercializat fruct din intreaga lume.

Find-Out-This-Amazing-And-Spacial-Fruit-–-RED-BANANA

Valoarea nutritionala:

Banana rosie contine mai mult beta caroten si mai multa Vitamina C decat banana galbena. Toate tipurile de banane contin trei surse de zahar: zaharoza, fructoza si glucoza., facandu-le o sursa sustenabila de energie.

Folosire:

Desi o banana rosie coapta poate fi buna mancata proaspata, este de preferat sa fie preparata in deserturi si gustari savuroase. In prepararea deserturilor, le putem combina cu mere, fructe de padure, cum ar fi capsuni si afine, citrice, smântână, iaurt si lapte.

Etimologie:

Tribul Piro traieste in junglele din Peru si are o cultura bazata complet pe banane. Celebrarile constau in oferirea bananelor ca daruri. Tinerii din trib se intrec in cataratul in bananieri. O superstitie a tribului spune ca fiecare capat al unei banane contine o parte buna si una rea. Tribul considera ca daca desfaci o banana pe partea rea, inviti fortele negative in viata ta. Pentru a evita asta, au o modalitate speciala de a desface o banana. O rasucesc de la jumatate, pentru a nega partea rea a bananei.

Istoric:

Bananele rosii sunt originare din India si Asia de Sud-Est, de unde sunt si stramosii lor nativi. Au fost transportate in alte regiuni tropicale unde au inflorit. Aceste regiuni includ Australia, Noua Zeelanda, Africa de sud si Insulele Pacificului.

 

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x