Cand ne gandim la menta, trei cuvinte ne vin in minte: verde, aromat si racoritor. Dar aceasta planta nu se opreste la aceste trei cuvinte. Dupa ce vei termina de citit acest articol vei descoperi si alte cuvinte care pot descrie aceasta planta minune.

fresh-mint
  1. Imbunatateste digestia. Pentru rezultate optime consuma ceai de menta.
  2. Sindromul intestinelor iritate. Studiile arata ca ceaiul de menta ajuta in sindromul intestinelor iritate.
  3. Astmul si alte probleme respiratorii. Aromamentei este benefica pentru plamani. Persoanele astmatice ar trebui sa adauge menta in inhalatii si sub forma de ceai.
  4. Scade tensiune arteriala. Menta contine potasiu, care ajuta in scaderea tensiunii arteriale si ritmul cardiac.
  5. Imbunatateste sanatatea orala. Menta neutralizeaza respiratia neplacuta si distruge bacteriile Acesta este motivul pentru care este adaugata in toate produsele cum ar fi pasta de dinti, apa de gura si spray-uri.
  6. Calmeaza durerea. Miraculoasele frunze de menta pot usura durerea musculara, durerea de cap si chiar cea de stomac.
  7. Calmeaza greata. Mirosul de ulei esential de menta te va face sa te simti mult mai bine.
  8. Trateaza depresia. Tot ce iti rebuie sa reduci stresul sunt cateva frunze proaspete de menta
  9. Imbunatateste memoria. Aroma frunzelor de menta iti va restabili memoria si iti va influenta pozitiv capacitatile mentale.
  10. Previne cancerul. Menta contine mentol, care s-a dovedit ca previne diferite tipuri de cancer, in special cel de prostata.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x