Otetul de mere este unul dintre cele mai benefice lucruri pentru piele. Aplicarea in tratamentele de piele a devenit din ce in ce mai populara, datorita numeroaselor ingrediente continute si impactului pozitiv asupra pielii.

Otetul de mere ofera numeroase beneficii datorita compusilor acisi care sunt formati in timpul productiei otetului si care au proprietati anti fungice, antibacteriene, ceea ce ajuta la prevenirea acneei si altor infectii ale pielii.

Acizii alpha hidroxizi care sunt continuti de otetul de mere indeparteaza celulelele moarte ale pielii. Aceeleasi ingrediente sun prezente in solutiile scumpe, dar continutul din otetul de mere este mult mai mare.

Curata pielea si porii, astfel incat pielea poate respira, si in acest mod previne formarea acneei. Echilibreaza nivelul pH-ului, de aceea pielea ta nu va mai fii uscata sau uleioasa.

Totusi, trebuie sa ai grija pentru ca otetul de mare este un produs puternic si poate dauna pielii.

De aceea, cel mai bine este sa diluezi otetul de mere inainte de a-l aplica pe piele.

face-apple-cider-vinegar

Ingrediente:

  • 1 lingura de otet de mere
  • 3 linguri de apa

Preparare:

Ameste o lingura de otet cu 3 linguri de apa intr-un recipient mic. Spala-te pe fata si, pe pielea uda, aplica amestecul pe toata fata cu ajutorul unui tampon de bumbac.

Atunci cand folosesti otet de mere pentru a-ti curata fata, cea mai buna optiune este otetul de mere organic. Doar acest tip contine enzime bacterii si minerale care au efect pozitiv asupra pielii.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x