Beneficiile bananelor sunt cunoscute, dar proprietatile cojii de banana nu sunt mai putin importante. Cu totii aruncam coaja dupa ce mancam o banana, dar, in unele tari cum ar fi India, beneficiile nutritionale ale cojii de banana sunt cunoscute de decenii.

Once-You-Read-THIS-You-Will-Never-Throw-Away-This-Part-of-the-Banana

Iata cum poti folosi coaja de banana:

  1. Pentru albirea dintilor. Freaca dintii cu partea interioara a cojii de banana in fiecare zi timp de doua saptamani. Vei observa imediat rezultatul.
  2. Eliminarea negilor. Daca ai negi, problema poate fi rezolvata cu o coaja de banana. Nu numai ca il va elimina, dar va preveni aparitia altuia in viitor. Pune o bucata de coaja de banana peste neg si fixeaz-o cu un bandaj. Continua acest proces pana cand negul este eliminat complet.
  3. Acnee si riduri. Bananele sunt excelente pentru ingrijirea pielii. Motivul este ca au in componenta antioxidanti care au proprietati anti imbatranire. Bananele hidrateaza si hranesc pielea. Freaca o coaja de banana pe piele, mai ales in zonele iritate si problematide.
  4. Calmeaza  psoriazisul. Din nefericire, aceasta afectiune a pielii nu poate fi total vindecata cu coaja de banana, dar poate calma simptomele.
  5. Actioneaza ca un analgezic. Freaca punctele dureroase cu coaja de banana. Este un analgezic excelent.
  6. Pentru slabire. Deja stim ca bananele contin potasiu. Dar stiai ca mare parte din acesta se afla in coaja bananei? Aceasta poate contine pana la 40% din potasiul continut de o banana. Acest mineral este necesar daca vrem sa slabim. Accelereaza metabolismul, asa ca vom consuma mai multe calorii.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x