Atunci cand petrecem o zi la piscina, este normal sa ne simtim extenuati si obositi, mai ales daca este vorba de un copil care a fost foarte activ in timpul zilei. Din acest motiv, Cassandra Jackson nu a suspectat nimic atunci cand fiul ei i-a spus ca are nevoie de somn cand au ajuns acasa dupa o zi la piscina. Johnny, in varsta de 10 ani, a mers la culcare dupa o zi epuizanta si mama lui nu a suspectat ca ar fi ceva in neregula cu el. A mers sa isi verifice baiatul dupa si a fost socata de ce a gasit.

The-Boy-Died-an-Hour-after-Bathing.-All-Parents-Should-See-This

Copilul avea spuma la gura si respira greu. Dupa ce a fost dus la Urgente, mamei i s-a spus ca a suferit „inec secundar” si este o consecinta a apei inghitite si poate sa apara in 72 de ore.

Desi este rar, inecul secundar poate fi fatal daca simptomele de avertizare sunt ignorate. Atunci cand cineva (copil sau adult in aceeasi masura) inghite apa din piscina, lac sau ocean, aceasta poate irita plamanii si provoaca umflarea lor. De obicei, foarte putina apa este prezenta in plamani atunci cand survine inecul secundar, dar putina apa este necesara pentru a afecta abilitatea plamanilor de a asigura oxigen in fluxul sanguin.

Daca copilul tau a inghitit prea multa apa, fii atent la simptomele inecului secundar si du-l la spital imediat. Simptomele pot aparea intr-o ora sau 72 de ore mai tarziu.

Acestea sunt simptomele:

  • Oboseala excesiva
  • Respiratie intretaiata
  • Iritabilitate si schimbari ale dispozitiei fara motive aparente.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x