De-a lungul timpului, coprul uman s-a adaptat la sentimentul de amenintare, iar substanta naturala adrenalina este secretata si activeaza mecanismul de aparare, atunci cand intervine stresul. Este o abilitate remarcabila de a ne proteja, cand ne gasim in situatii critice si ne simtim amenintati. In acest mod putem face fata partilor inconfortabile si periculoase ale vietii noastre, fara sa ne paralizeze frica.

Totusi, strsul poate deveni cronic, impactul emotional si psihic asupra oamenilor devenin distructiv. Incepem sa ne luptam sa mentinem functiile mentale functionale. Invatand sa identificam semnele si simptomele stresului cronic sunt cruciale pentru a ne trai viata intr-un mod sanatos.

Sunt 15 semne de avertizare ca suferiti de stres cronic:

 1. Probleme in acceptarea obligatiilor
 2. Mancatul excesiv sau lipsa alimentatiei
 3. Escaladarea furiei de la 0 la 100
 4. Anxietate si atacuri de panica
 5. Depresie
 6. Viata sexuala inexistenta
 7. Ganduri care iti afecteaza concentrarea
 8. Probleme cu somnul
 9. Ingrasare
 10. Probleme de respiratie
 11. Dureri de stimac frecvente
 12. Tensiune musculara
 13. Dureri in piept
 14. Oboseala cronica
 15. Dureri de cap frecvente

Este esential sa cunoastem aceste semne si sa reducem stresul pe cat posibil pentru a putea fi manageriat. Trebuie avut in vedere sa nu lasam stresul din viata noastra sa sfarseasca in caderi nervoase.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x