Este un lucru obisnuit sa vedem copii stand in pozitia „W” si , trebuie sa recunoastem ca am crezut ca este un semn de flexibilitate buna. Totusi, aceasta pozitie poate duce la probleme ortopedice serioase.

Pe langa incapacitatea de a se rasuci, impiedica copiii sa se intinda si sa apuce lucruri din imediata apropiere si are efecte pe termen lung. Pentru a-si dezvolta echilibrul, cum ar fi abilitatea de a evita o cadere, un copil are nevoie sa isi dezvolte abilitatea de deplasare si rotatie.

Pe masura ce se dezvolta, fiecare functie motorie care este invatata este necesara pentru a trece la urmatoarea. Daca coordonarea bilaterala este intrerupta din cauza statului in  pozitia „W”, acest lucru poate duce la intarzierea invatarii altor functii.

w

In plus, aceasta pozitie cauzeaza scuratea si strangerea muschilor piciorului si soldului, facand copilul sa aiba mersul „pinguinului”. Acesta va duce la complicatii si dureri de spate si pelviene pe masura ce creste.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x