Multi oameni savureaza un pahar sau doua de vin, seara. Pentru unii este un ritual de relaxare dupa cina si dupa o zi grea. In timp ce unii oameni cred ca este nociv sa bem alcool inainte de culcare si ca poate duce la ingrasare, noi dovezi sugereaza exact opusul. Incepand seara cu un pahar de vin rosu poate fi benefic pentru sanantatea noastra si chiar sa ne ajute sa prevenim ingrasarea.

Ideea principala cum ca un pahar de vin rosu inainte de culcare ne poate ajuta sa slabim se bazeaza pe faptul ca suprima pofta de dulcesi mancare pe care o avem noaptea. Consumarea unei cantitati mici de vin rosu ne ajuta sa ne simtim satui intr-o perioada a zile in care suntem tentati sa mancam snacksuri. In plus, alcoolul nu produce glucoza, iar vinul rosu prezinta un indice glicemic scazut.

vin

Vinul rosu are mai multe de oferit decat beneficiile de greutate mentionate. Este bogat in antioxidanti, care lupta in combaterea radicalilor liberi daunatori care ne afecteaza mintea si corpul.

Desigur, moderatia in consumul oricarui fel de alcool este cheia. Consumul exagerat de alcool poate duce la ingrasare si alte riscuri inclusiv dezvoltarea alcoolismului. Concluzia este ca un pahar de vin rosu inainte de culcare nu va dauna dietei tale. Daca este sa aiba un efect, va avea unul pozitiv, asa ca nu ezita sa iti torni un pahar cu vin!

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x