Oamenii au tendinta de a vedea ceara de urechi ca pe un lucru rau si o dovada de murdarie, din cauza aspectului ei. De aceea oamenii introduc in ureche tot felul de produse de curatare cum ar fi betisoarele de bumbac, lumanari, sau dispozitive electrice.

Daca esti unul dintre acesti oameni ar trebui sa te gandesti mai bine pentru ca urechea interioara se poate rani foarte usor. Atunci cand ceva este introdus in ureche, acesta o facec doar mai murdara si creste riscul de a dezvolta o infectie.

Cel mai comun mod in care oamenii isi curata urechile sunt betisoarele cu bumbac, dar acest lucru este gresit, ineficient si imppinge ceara si mai adanc in ureche, periclitans urechea interioara care este foarte sensibila. Orice ati face, nu folositi aceste betisoare!

ureche

Iata cateva solutii mai eficiente si mai sigure:

  1. Solutie salina. Dizolva 1 lingura de sare in 1/2 cana cu apa. Introdu o bila de bumbac in solutie intoarce capul pe o parte si permite catorva picaturi sa cada in ureche. Lasa solutia salina sa inmoaie ceara si apoi intoarce capul pe cealalta parte.
  2. Ulei de masline. Pune 2-3 picaturi de ulei de masline in ureche inainte de culcaresi incearca sa dormi pe partea opusa. REpeta procedura 3-4 nopti la rand. Ceara va iesi singura.
  3. Ulei de parafina. Incalzeste 2-3 lingurite de ulei de parafina. Intinde-te pe o parte si pune cateva picaturi in ureche, asteapta cateva minute si apoi curata cu apa calda.
  4. Solutie cu otet si alcool. Amesteca parti egale de otet si alcool sanitar, inmoaie o bila de bumbac si pune cateva picaturi in ureche. ASteapta cateva minute si apoi curata urechea.
  5. Apa oxigenata. Amesteca parti egale de apa cu apa oxigenata si pune cateva picaturi in ureche, miscand incet capul pentru ca solutia sa patrunda in ureche. Asteapta cateva minute si apoi intoarce capul pe partea cealalta.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x