Banana este un fruct delicios care poate da corpului tot ce are nevoie pentru a supravietui. De aceea, consumul a doua banane pe zi poate tine doctorul departe. Si partea cea mai buna este ca se gasesc peste tot si sunt convenabil. Bananele sunt pline de nutrienti, fibre, vitamine si zaharuri naturale cum ar fi fructoza. In Statele unite, bananele sunt fructul cel mai consumat, mai mult decat merele si portocalele combinate. Urmatoarele sunt doar cateva din numeroasele beneficii oferite de banane:

banane

Energie: consumul a doua banane inainte de antrenament iti va da suficienta energie pentru o ora sau mai mult. Nivelul scazut de carbohidrati glicemici, vitamine si minerale ofera suport organismului si ii mareste rezistenta, in timp ce potasiul previne crampele musculare.

Depresia: pot ajuta invingerea depresiei deoarece contin un nivel ridicat de triptofan, pe care corpul nostru il transforma in serotonina.. Serotonina este un neurotransmitator care face oamenii sa se relaxeze, sa se simta fericiti si le schimba starea de spirit.

Tensiunea arteriala: Bananele ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva atacurilor de cord deoarece au un nivel scazut de sodiu si crescut de potasiu, ceea ce le face sa fie o mancare sanatoasa pentru inima.

Anemia: Pot ajuta persoanele anemice oferind necesarul fier, care stimuleaza celulele risuu si productia de hemoglobina.

Ulcer: Cand suferi de ulcer, multe alimente sunt interzise, dar bananele pot fi consumate fara grija.

Temperatura: Daca mananci o banana intr-o zi calduroasa, te poate racori scazand temperatura corpului. Acelasi lucru este valabil daca ai febra,

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x