Cand fierbem apa intr-un ibric pentru cafea sau ceai, majoritatea nu folosim niciodata toata apa. Apoi, nu ni se pare nimic gresit sa fierbem din nou apa ramasa. Cine ar fi crezut ca fierberea apei din nou poate pune in pericol sanatatea?

Motivul pentru care nu trebuie sa refierbem apa este acela ca atunci cand apa fierbe, componenta ei chimica sufera modificari, care initial sunt un lucru bun. Totusi, cand o refierbem, gazele dizolvate si mineralele care au fost deja modificate, devin toxice.

apa

Chiar si mineralele care sunt bune pentru organism in cantitati mici, pot fi daunatoare atunci cand compozitia lor se modifica datorita refierberii. Aceste modificari pot duce la afectiuni ale rinichilor si pietre la rinichi.

Nitratii se transforma in nitrozamine atunci cand apa este fiarta din nou, facandu-i cancerigeni. De asemenea, arsenicul devine abundent in apa refiarta, care poate duce la cancer, boli ale inimii, probleme de dezvoltare la copii si probleme neurologice.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x