Mainile sunt probabil cea mai utilizata parte a corpului si au parte de cel mai greu tratament. Zi de zi le spalam, uneori lucruri se lovesc de ele, alteori le prindem in locuri cum ar fi usi sau locuri stramte.  Aceste lucruri duc inevitabil ca alte parti ale mainilor sa suporte daune, mai ales mainile.

Daca ai observat vreodata niste semne mici, albe care au aparut din senin pe unghiile tale, inseamna ca cel mai probabil unghiile tale au suferit o trauma slaba. Principala cauza a acestor semne sunt unele raniri ale matricei unghiei in timp ce creste. Matricea unghiei este partea cea mai joasa a unghiei, localizata la baza ei si este locul unde se formeaza unghia. Punctele albe nu sunt dureroare si sunt inofensive. Cu timpul se estompeaza si in final dispar, atunci cand unghia a crescut.

unghie

Mai sunt si alte cauze posibile ale aparitiei acestor puncte, altul decat ranirea timpurie a unghiei. Punctele pot sa apara ca efect advers la un medicament, cum ar fi corticosteroizii si litiu. Alteori pot fi cauzate de alergii sau infectii de la slabe la serioase. Singurul moment in care trebuie sa ne ingrijoram este atunci cand punctul alb acopera toata unghia. Asta poate semnifica o anemie puternica, o afectiune a rinichilor, diabet sau ciroza.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x