Studii recente au aratat dovezi ca adaugand curry in dieta au scazut drastic riscul de deces prematur cu 14%. Studiul efectuat pe o perioada de 7 ani, a aratat ca oamenii care consuma curry de cel putin 3 ori pe saptamana, traiesc mai mult.

Aceste dovezi se adauga altor studii care au concluzionat ca acest aliment este benefic in stimularea metabolismului, scaderea inflamatiilor si combaterea bolilor cardiace. In acest context, rezultatul studiului de la Harvard, despre cresterea longevitatii, are sens.

curry

Rafinarea curry-ului s-a intamplat in timp, de cand a fost descoperit in secolul 17. Condimentul pe care il gasim in magazine, care are un aspect galben-portocaliueste este de fapt un amestec din turmeric, coriandu, o varietate de ardei chili si chimen. Toate aceste componente au proprietati puternice antiinflamatorii care duc la o viata mai sanatoasa.

In studiul prezentat, participantii au mancat mancaruri cu curry, care contine nutrienti care pot lupta impotriva multor boli, mentine greutatea la un nivel normal si are proprietati antiinflamatorii. Curry poate fi incorporat in dieta prin simpla adaugare la mancarea gatita acasa. Poate fi gasit sub forma de pudra sau pasta si adaugand cel putin o lingurita de pudra sau pasta in mancare, va asigurati ca dieta este mai sanatoasa.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x