De cate ori nu am auzit pe cineva plangandu-se ca este epuizat…sau am fost chiar noi in situatia asta. Acest fenomen tinde sa apara la anumite grupe de varsta. In loc sa doarma cele 7-8 ore recomandate pe noapte, oamenii se multumesc cu 6-7 ore de somn. Desi nu pare o diferenta foarte mare, efectul asupra coprului este urias.

Este un motiv pentru care medicii au instituit acest etalon de 7-8 ore. Pentru ca un corp sa se reincarce suficient, este nevoie de o anumita perioada de timp.Oamenii care au probleme cu insomnia, considera ca daca consuma cofeina pot compensa lipsa somnului. Este gresit! Cofeina iti poate da energie, dar doar pentru o scurta perioada  de timp.

Cu siguranta, daca lasam deoparte telefonul mobil sau tabletele, si inchidem televizorul, somnul va fi mai odihnitor. Totusi, stresul cotidian ne paote tine treji, dar, din fericire, exista o metoda naturala care va remedia problemele cu somnul si care va avea un impact pozitiv asupra sanatatii. Raspunsul sta in sare! Mai exact Sare de mare de Himalaya, nu sarea de masa nesanatoasa.

sare

Aceasta sare ajuta glandele suprarenale astfel incat corpul nostru va deveni mai alcalin si va lupta mai eficient impotriva bolilor. Reduce tensiunea arteriala, ajuta in scaderea in greutate si problemele pielii. Ajuta in depresie regland nivelul serotoninei din organism, ceea ce ne ajuta sa dormim si sa nu ne mai trezim obositi.

Combina 5 lingurite de miere organica cu o lingurita de sare roz de Himalaya, intr-un borcan. Pune putin din acest amestec sub limba pe timpul noptii pentru a imbunatati calitatea si durata somnului.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x