Apa este lucrul esential pentru corpurile noastre, iar fara ea viata pe Pamant ar fi imposibila.. Nimic nu este mai bun decat un pahar cu apa rece ca gheata atunci cand ti-e sete, ti-e cald sau esti deshidratat.

Toata lumea stie regula de aur care spune sa bem minimum 2 litri de apa pe zi pentru a ne mentine corpul hidratat. Totusi, nu multa lume respecta aceasta regula. Poate din cauza ca suntem prea ocupati si nu ii dam importanta, ori nu reusim sa tinem sirul paharelor de apa consumate, este greu de spus daca bem suficienta.

O conceptie comuna pe care o au multi oameni este ca daca bem un pahar de apa inainte de culcare ne vom deranja somnul, deoarece, cel mai probabil vom fi nevoiti sa mergem la toaleta pe timpul noptii. Acest lucru poate fi adevarat pentru unele persoane, dar de fapt, acest lucru te poate ajuta sa dormi mai bine peste noapte, pentru ca poate preveni crampele musculare din picioare. Daca suferi de aceste manifestari dureroase, stii cat de greu poti adormi atunci cand picioarele incep activitatea. Aceste crampe pot avea cauza deshidratarea. De aceea, un pahar cu apa inainte de culcare poate atenua crampele musculare.

apa

Pe langa paharul cu apa de dinainte de culcare, mai sunt alte momente ideal cand este bine sa bem apa pentru a-i maximiza efectele benefice.

  1. La prima ora, dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit. Un pahar sau doua de apa ajuta activarea tuturor organelor interne.
  2. Inainte de fiecare masa. Un pahar cu apa cu 30 de minute inainte de masa ajuta digestia pregatind stomacul pentru mancarea pe care o vei manca in curand. Te ajuta, de asemenea, sa te simti satul mai repede, ceea ce ajuta in curele de slabire.
  3. Inainte si dupa exercitii fizice. Un pahar sau doua de apa pot preveni deshidratarea datorata transpiratiei excesive.
  4. Oricand te simti obosit. Daca te simti epuizat, bea un pahar cu apa. Iti va trezi corpul si te va mentine alert.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x