Am fost cu totii invatati ca daca observam orice schimbare , cum ar fi un pistrui sau o alunita, cu modificare culorii sau formei, trebuie sa mergem la medic imediat. Un dermatolog va sti daca schimbarea este suspectasi este nevoie de o biopsie.

Majoritatea oamenilor nu sunt constienti de semnele de avertizare a cancerului de tesut, de sub unghiile noastre. Melanoamele din unghii sunt mai obisnuite printre afro-americani, dar sunt posibile in orice zona demografica.

Care sunt avertismentele la care trebuie sa im atenti? Manifestarea tipica a acestei boli apare ca o dunga neagra in unghie. Desi aceasta dunga poate sa nu fie cancerigena, trebuie verificata de un dermatolog, mai ales daca devine mai mare sau mai inchisa la culoare.

Daca celulele canceroase sunt descoperite devreme, o indepartare a unghiei si a tesutului canceros de sub ea ar trebui sa fie suficient. Intarzierea poate duce la amputarea varfului degetului. In cel mai rau caz, ca in orice celule canceroase neidentificare, poate metastaza spre alte organe, ceea ce poate avea consecinte mortale.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x