Vasele de cupru sunt un nou trend acum. Canile, cestile si paharele stralucitoare au inceput sa apara prin magazine din toata lumea.

Renasterea cuprului se datoreaza in oarecare masura unui cocktail popular faimos in anii 1950, numit Moscow Mule.

Bautura este preparata din vodka, bere din ghimbir si lime si era servita in cani de cupru.

Cu toate acestea, multi oameni nu sunt constienti de faptul ca aceste cani de cupru pot aduce beneficii nebanuite sanatatii noastre.

Cand apa este pusa intr-un vas de cupru nu preia doar incarcatura pozitiva a metalului, ci si alte proprietati pozitive incluse in el. cuprul este cunoscut in lumea medicala pentru proprietastile sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale si antiinflamatoriicare pot grabi vindecarea ranilor.

Cuprul este, de asemenea, o parte necesara a dietei noastre deoarece corpul il foloseste pentru a crea noi celule.

Ajuta la intarirea sistemului imunitarsi, daca bem apa care a stat cateva ore intr-un vas de cupru poate imbunatati sistemul digestiv.

 

Alte beneficii cunsocute sunt incetinirea procesului de imbatranire, face ca pielea sa straluceasca, lupta si previne cancerul, ne stimuleaza creierul, regleaza tiroida, reduce riscul bolilor cardiace si hipertensiunea, ajuta in absorbtia de fier si previne anemia.

Aceste beneficii sunt demonstrate de studii stiintifice. Una dintre cele mai importante descoperiri este leata de efectul antimicrobian si antibacteriale al cuprului in contactul cu apa contaminata.

Oamenii de stiinta au masurat nivelul de microbi din apa inainte ca aceasta sa fie pusa intr-un vas de cupru si 16 ore mai tarziu.

Au descoperit ca nivelul microbilor a fost redus doar pentru ca apa a stat intr-un vas de cupru.

Alt studiu a aratat ca intr-un spital care are suprafete de cupru, rata infectiilor a fost redusa cu 40% si a omorat 97% din bacteriile daunatoare care pot produce o infectie.

Adaugă comentariu