Multe beneficii pot fi obtinute daca urmam diete cu alimente crude sau neprocesate. Aceste alimnte cum ar fi carnea, fructele, legumele si cerealele integrale sunt pline de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti care contribuie la sanatatea noastra. Un factor important al sanatatii noastre este sanatatea inimii. Mentinerea tensiunii arteriale in valori normale este cel mai important lucrupentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular.

5-FOODS-THAT-HELP-TO-LOWER-BLOOD-PRESSURE

Lactatele

Cercetarile au demonstrat ca lactatele, mai ales cele degresate, au efect benefic pentru scaderea tensiunii arteriale. Lactatele degresate cum ar fi iaurtul sau laptele, contin calciu si alti compusi ca peptidele, care scad tensiunea arteriala. Este recomandat sa consumam 2-3 portii de lactate degresate zilnic.

Rodiile

Acest fruct este abundent in beneficii si este plin de vitamine A, C si E, precum si fier, potasiu si antioxidanti. Are un continut nutritiv ridicat care are efect in scaderea tensiunii arteriale. Un studiu a aratat ca un consum de aproximativ o cana de suc de rosie zilnic pentru doua saptamani a ajutat la scaderea drastica a tensiunii arteriale.

Pestele gras

Pestele gras, cum ar fi somonul, macroul si sardinele, contine proteine, vitaminaD si B si seleniu. Ultimul dar nu cel din urma, contine acizi grasi Omega 3. Acesti acizi scad riscul unui nivel crescut al tensiunii arteriale. Este recomandat sa consumam doua portii de peste saptamanal.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra are un gust bogat si putin zahar. Ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare deoarece este facuta din cacao, o sursa de fier, magnesiu, fosfor si zinc. Este, de asemenea, bogata in antioxidanti care largesc si relaxeaza arterele.

CErealele integrale

Cercetarile au aratat ca o dieta cu cereale integrale are efecte benefice in reducerea tensiunii arteriale. Studiul a comparat consumul dintre cereale rafinate versus cerealele integrale si a demonstrat ca persoanele care consuma cel putin 3 portii de cereale integrale au aratat o scadere a tensiunii arteriale.

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x