Bananele se coc mai repede decat ne asteptam. In doar cateva zile pot ajunge de la un verde pal la galben auriu, iar apoi maro inchis. Apoi aspectul de coaja neagra, putreda isi face aparitia si banana capata un aspect neatractiv. Chiar daca la exterior par stricate, interiorul este perfect comestibil. Cu toate acestea, multa lume ramane reticenta cand vine vorba de consumul fructelor cu un aspect putred. Acum exista o metoda de a salva coaja si inversa efectele imbatranirii bananei. In doar o ora poti face o banana sa arate proaspata, din nou.

banana

Ia o punga resigilabila si pune putin orez alb in ea. Pune banana „stricata” in pungasi inchide punga, asigurandu-te ca indepartezi cat de mult aer poti.Aranjeaza banana astfel incat orezul sa fie distribuit pe toata suprafata ei si las-o asa timp de o ora.

Orezul va indeparta excesul de umezeala fara sa altereze gustul. Este echivalentul ingroparii unui telefon mobil in orez dupa ce a fost scapat in apa, si cand il scoti din orez functioneaza din nou.

Pasul urmator este sa scoti banana din punga pentru a o usca! DA, trebuie uscata. Potriveste uscatorul pe treapta calda sau medie. Nu este indicat ca aerul sa fie prea rece sau prea fierbinte, asa ca poti alterna intre cald si rece pentru a obtine o temperatura potrivita. Trece uscatorul rapid peste suprafata bananei si vei observa ca petele maro sau negre vor disparea si banana va reveni la culoarea galbena, sanatoasa.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x