Ouale contin grasimi nesaturate sanatoase si 6 grame de proteine. Sunt o sursa excelenta de zeaxantina, luteina si colina, care imbunatatesc vedeera, previn pierderea acesteia si previn formarea cearcanelor.

Ouale sunt bogate in nutrienti si este recomandat consumul la micul dejun pentru a „porni” organismul cu o doza de proteine necesare in continuarea zilei.

Alte vesti bune pentru cei care aleg ouale la micul dejun: contin un element care te va ajuta sa iti echilibrezi greutatea corporala.

oua
  1. Coaja de ou – nu indica volumul redus de nnutrienti din ou, ci doar dezvaluie tipul de gaina. Asa ca nu trebuie sa dai prea mare importanta daca coaja de ou este deschisa sau inchisa la culoare. Valorile nutritive sunt pastrate in inetrior, indiferent de cum arata exteriorul.
  2. Salmonella din ou – unul din 20.000 de oua produse industrial este infectat cu salmonella. Posibilitatea de a te infecta cu aceasta bacterie condumand oua este atat de mica, incat un consumator obisnuit de oua poate sa dea peste un ou infectat o data la 84 de ani.
  3. Galbenusul – culoarea galbenusului depinde de tipul de mancare cu care a fost hranita gaina, nu „dezvalui” lipsa nutrientilor daca este mai deschis la culoare, asa cum multa lume crede.
  4. Petele de sange de pe galbenus – ai intalnit cu siguranta asa ceva, dar, daca te-ai intrebat vreodata de la ce sunt, iata raspunsul. Acest lucru se intampla cand unul din capilare se sparge in interiorul galbenusului si nu inseamna ca oul este de o calitate indoielnica.
  5. Gaina Aracuana – este o gaina cunsocuta sub denumirea de Gaina Pastelui, deoaece produce in mod natural oua de culoarea albastra, roz, verde sau maro.
  6.  Ouale si colesterolul – un ou asigura doua treimi din doza maxima recomandata de colesterol. Totusi, consumul zilnic nu creste riscul de afectiuni cardiace.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x