Din când în când, lumea medicală este zguduită de unele cazuri care îţi pot da fiori pe şira spinării. Te întrebi dacă este posibil? Iată că da! Cazul micuţului Bentley Yoder este unul dintre situaţiile extreme în care rămâi mut de uimire. Este o minune ca el supravieţuieşte!

Bentley s-a născut cu o anomalie: creierul său s-a dezvoltat în condiţii normale, doar ca în afara cutiei craniene. Mama lui Bentley fusese anunţată din timp de această problemă delicată, medicii competenţi recomandând ca aceasta să facă o întrerupere de sarcină.

Defectele de tub neural sunt cele mai comune tipuri de malformaţii congenitale, care survin de pe urma unor disfuncţionalităţi de formare a tubului neural, deseori în prima lună de sarcină, chiar înainte ca gravidă să afle de prezenţa fătului în pântec.

În cea de-a treia săptămână de graviditate, perioada numită gastrulaţie, celulele specializate din partea dorsală a fetusului încep să fuzioneze, pentru a alcătui tubul neural.

Atunci când această regiune anatomică nu se formează complet, apar defectele de tub neural. Creierul i s-a desprins de craniu, iar asta ar fi făcut că bebeluşul să nu poată să trăiască prea mult, iar dacă ar fi supravieţuit, nu ar fi fost un om normal.

Câteva luni mai târziu, Sierra a adus pe lume copilul, iar 36 de ore mai târziu, surprinzător, era încă în viață. Băiatul avea creierul învelit într-o membrană de tip sac, care ieșea din cap. Toată lumea a fost și mai șocat când Bentley a crescut ca un copilaş normal şi foarte vesel!

 

 

 

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x