Cele mai noi studii de specialitate vin cu veşti bune pentru toţi iubitorii de ciocolată: consumul ei regulat a fost asociat cu îmbunătăţirea funcţiilor creierului şi cu creşterea performanţei cognitive.

Studiul a fost efectuat pe 968 de persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 98 de ani, ale căror obiceiuri alimentare au fost atent supravegheate, luându-se în calcul şi diverse afecţiuni sau diverşi factori de risc, precum riscul cardiovascular.
Din fericire, rezultatele studiului au arătat că, indiferent de obiceiurile şi preferinţele alimentare avute, consumul regulat de ciocolată a condus la o îmbunătăţire a funcţiilor cognitive.

Consumul frecvent de ciocolată a contribuit în mod semnificativ la îmbunătăţirea memoriei vizual-spaţiale, a orientării şi organizării, a memoriei de lucru, precum şi în procesele de scanare şi urmărire.

Responsabili pentru efectul pozitiv asupra funcţiei cognitive a creierului sunt, spun cercetătorii, flavonolii de cacao, o subgrupă de flavonoide, care se găsesc în cacao. Cel mai mare nivel de flavonoide este prezent în ciocolata neagră şi mai puţin în ciocolată albă sau mix de ciocolată cu lapte, dar mai sunt de găsit şi în alte produse precum anumite tipuri de ceai, vin roşu şi fructe precum strugurii şi merele.

O altă veste foarte bună este faptul că aceste concluzii vin în completarea perfectă a altor studii clinice recente, care au arătat flavoinoidele protejează şi împotriva declinului cognitiv survenit odată cu creşterea în vârstă.

Așadar, ciocolata nu doar că te face mai deştept, se pare că te și întinerește!

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x