Nimic mai simplu: s-a demonstrat că există numeroase deficienţe de vitamine care pot duce la simptome depresive. Complexul de vitamine de tip B este esenţial în sănătatea mentală şi emoţională a ta. Vitaminele nu pot fi sintetizate de corp în întregime, de aceea este necesar să îţi suplimentezi dieta zilnică. Spre exemplu, vitamina B este distrusă de alcool, zaharuri, nicotina şi cofeină, deci nu este surprinzător că numeroase persoane au deficienţe din acest punct de vedere.Vitamina B1 (tiamina):
Creierul foloseşte această vitamină pentru a reuşi să transforme glucoza sau „carburantul” sângelui în energie şi fără, creierul este lipsit foarte repede de energie. Acest lucru duce la oboseală, depresie, iritabilitate, anxietate şi uneori chiar gânduri de sinucidere. Deficienţele de tiamina pot cauza, de asemenea, probleme de memorie, pierderea apetitului, insomnii şi deranjări gastrointestinale. Consumul de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi zahărul, suplimentează creierul cu vitamina B1.
Vitamina B3 (niacin, vitamina PP sau acid nicotinic): Pelagra – care produce psihoză şi demenţă printre alte simptome – este determinată de deficienţa de acid nicotinic. Multe alimente comerciale conţin acum niacin şi pelagra a dispărut în mod virtual. Cu toate acestea, deficienţele de vitamina B3 pot produce agitaţie şi anxietate, precum şi încetinire a activităţii psihice.
Vitamina B5 (acid pantotenic): Simptomele deficitului sunt oboseala, stresul cronic şi depresia. Vitamina B5 este necesară pentru formarea hormonilor şi pentru acetilcolina utilizată de creier pentru a preveni anumite tipuri de depresie.
Vitamina B6 (piridoxina): Aceasta vitamină ajuta în procesul aminoacizilor, care sunt cei care stau la baza construcţiei unor proteine şi a câtorva hormoni. Vitamina B6 este vitală pentru producerea serotoninei, melatoninei şi dopaminei, esenţială în atracţia chimică faţă de persoană de sex opus. Deficienţele de vitamina B6, deşi foarte rare, cauza slăbirea imunităţii, leziuni ale pielii şi confuzie mentală.
Vitamina B12: Deoarece aceasta vitamină este importantă pentru formarea globulelor roşii, deficienţele conduc la o problemă de transport a oxigenului, cunoscută mai ales prin termenul de anemie. Aceasta afecţiune poate duce la confuzii, iritabilitate, scăderea paetitului, slăbire, palpitaţii şi uneori furnicături. Deficienţele au nevoie de mult timp ca să se dezvolte şi de aceea cu cât înaintezi în vârstă, riscurile de lacune de vitamina B12 sunt mai mari.
Acid folic: Aceasta vitamină de tip B este necesară pentru sinteza ADN-ului. Obiceiurile de a mânca puţin şi nesănătos, bolile frecvente, alcoolismul sau diversele medicamente, chiar şi aspirină, pilulele contraceptive sau anti-convulsivele duc la deficienţe de acid folic. Femeile însărcinate sunt adesea sfătuite să ia această vitamină pentru a preveni problemele neurale ale fătului în dezvoltare.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x