Cercetătorii anunță: ASTA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ PLANTĂ A LUMII. Au fost descoperite peste 580 de potenţiale beneficii ale turmericului şi ale principalului sau polifenol, curcumina. Se spune despre plantă că ar fi chiar „cea mai importantă planta a lumii”. Iată câteva din proprietăţile uimitoare ale curcuminei:

Distruge cancerul rezistent la medicamente.

Protejează împotriva bolilor cauzate de iradiere.

Reduce nivelul inflamaţiilor din organism.

Protejează împotriva toxicităţii metalelor grele.

Previne şi suprima boala Alzheimer.

Curcumina conţinută de turmeric este un fitonutrient cu adevărat extraordinar şi are proprietăţi remarcabile, fiind recunoscută în primul rând pentru efectul său anti-cancer. Da, curcumina previne apariţia şi dezvoltarea multor tipuri de cancere printre care şi cancerul de colon.

Curcumina împiedica răspândirea şi înmulţirea celulelor tumorale, dar şi transformarea celulelor normale în celule canceroase. În acelaşi timp, curcumina inhiba sinteza unei proteine despre care se crede că este răspunzătoare de formarea tumorilor. Totodată, ajuta corpul să distrugă celulele canceroase modificate, împiedicându-le astfel să se răspândească în organism.

În india, unde turmericul este nelipsit din bucătărie şi din alimentaţie, prevalenta a 4 tipuri de cancer frecvente în Statele Unite (cancerul de colon, de sân, cancerul la prostată şi cancerul la plămâni) este de 10 ori mai mică. De fapt, cancerul la prostată, un diagnostic pus frecvent bărbaţilor din Europa şi din America, este rar în India.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x