Oricât de dificile ar fi relațiile în familie, merită să lupți pentru ele. Pentru că într-o zi, dacă nu ești acolo, poți pierde femeia cu care ai trecut prin cele mai bune momente din viață. Atunci vei înțelege că au fost lucruri pe care trebuia să le faci zilnic și lucruri pe care nu trebuia să le faci niciodată. Atunci, divorțat fiind, vei dori să dai câteva sfaturi altora care repetă aceeași greșeală ca și tine…

NICIODATĂ nu înceta să-i faci curte. NICIODATĂ nu înceta s-o descoperi
Greșeala mea cea mai mare a fost că am considerat-o pe femeia mea drept ceva ce-i în mod implicit al meu. Când ai cerut-o în căsătorie, mai mult ca sigur că ai fost convins că mereu vei lupta pentru inima ei, o vei apăra. Dar cu anii, aceste promisiuni au fost date uitării. Soția ta e cea mai importantă și sfântă comoară a vieții tale. TU SINGUR ȚI-AI ALES-O. Niciodată nu uita asta. Și niciodată să nu-ți fie lene să menții flacăra iubirii.

Apără-ți inima
Trebuie să fii nu doar gardianul inimii ei, ci și a proprii inimi. Apăr-o cu toată acuratețea de alte femei. Iubește-te pe tine. Nimeni nu trebuie să pretindă la inima ta în afară de soția ta. Iar ea, din contră, trebuie să fie acolo la prima chemare.

Îndrăgostește-te. Din nou și din nou
Te schimbi mai mereu. Deja nu ești acea persoană de odinioară. Peste cinci ani deja nu vei mai fi acea persoană care ești acum. Schimbări sunt mereu, de-aceea trebuie să alegi cum să trăiești împreună cu soția ta, zi de zi. Luptă, cucerește-i dragostea – tot așa cum ai făcut-o în primele săptămâni după ce ai cunoscut-o.

Caută mereu partea cea mai bună din ea
Concentrează-ți atenția pe ceea ce iubești la ea, nu pe ceea ce te irită. Doar în acest caz dragostea ta pentru ea va continua să crească. Concentrează-te pe acele momente din viața voastră, când te-ai simțit un om absolut fericit și iubit. Doar n-ai luat-o de soție degeaba.

Nu încerca s-o schimbi. Asta nu e sarcina ta
Sarcina ta e doar să o iubești. Nu încerca s-o schimbi după propriile tale preferințe. Și atunci, ea singură se va schimba în așa fel, încât o vei iubi și mai mult.

Ia responsabilitatea în mâinile tale
Ia întreaga responsabilitatea pentru emoții în mâinile tale. Fericirea ta personală nu este grija soției tale. Ea nu te poate face fericit, dacă tu singur nu vrei asta. Tu porți răspundere pentru ca toți membrii familiei tale să fie fericiți. Dacă vei putea fi fericit, fericită va fi și ea, și întreaga ta familie.

Niciodată n-o învinui de faptul că ești supărat
Dacă ești indispus sau supărat pe soția ta, atunci trebuie să înțelegi că astea sunt doar emoțiile tale și alegerea ta. Emoțiile tale sunt responsabilitatea ta. Femeia ta nu este obligată să-ți bandajeze toate traumele copilărești sau să meargă din urma ta cu o grijă emoțională, ca după un copil mic. Dacă este nevoie, ia o pauză, rămâi în singurătate și clarifică-te cu tine însuți. Numai după ce te vei calma, vei observa că relațiile din familia ta au început să se îmbunătățească.

Permite-i, pur și simplu, să trăiască
Când este în toane rele sau este complet indispusă, nu încerca să corectezi totul instantaneu. Dispoziția ei pozitivă nu este problema ta. Pur și simplu dă-i de înțeles că, din când în când, supărarea, indispunerea și disperarea sunt ceva normal. Femeile sunt construite în așa fel, încât percep lumea înconjurătoare prea emotiv. Nu se poate face nimic cu asta. Dar dă-i de știre că ea poate să se sprijine pe tine. Când ea se va calma, va înțelege că ești un bărbat puternic și cu tărie de caracter. Că ea poate avea încredere în tine: doar nu fugi din apartament de fiecare dată când e indispusă. Oferă-i încredere în faptul că îi vei fi alături indiferent cât de des ea plânge și cu câte dificultăți reușește să se întâlnească.

Fii naiv
Nu te judecă prea aspru. Mai bine zâmbește mai des. Și fă-o să râdă și pe ea. Râsul face această viață mai simplă.

Pătrunde-i în suflet ÎN FIECARE ZI
Află ce o face să se simtă iubită și apărată. Dacă va fi nevoie, alcătuiește o listă din 10 lucruri ce o fac satisfăcută de viață. Fă listă o prioritate de-a ta. Încearcă în fiecare zi să o faci să se simtă o regină.

Fii prezent
Tratează viața ei cu mare atenție. Dacă ea îți povestește ceva, ascult-o. Fă tot ce trebuie, pentru ca să comunici cu ea cu mintea LUCIDĂ. Trateaz-o așa, de parcă ea este cel mai prețios client al tău. Ea.

Acceptă-i sexualitatea
Nu trebuie să te gândești la sex drept o modalitate de a reduce stresul. Sexul este un mod de a accesa cel mai adânc nivel al sufletului. Permite-ți să te relaxezi în gingășia ei. Lăs-o să știe că poate avea 100% încredere în tine: atât în pat, cât și în viață.

Nu fi idiot
…dar și nu-ți fie frică uneori să devii. Vei face greșeli. Ea va face greșeli. Ai un pic de bărbăție pentru a recunoaște aceasta, pentru a nu face o greșeală mai mare. Nu ești obligat să fii ideal. Dar nu trebuie să pari naiv în ochii ei 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Oferă-i spațiu personal
Oferă-i timp liber. Permite-i să se vadă cu prietenele și să aibă un hobby. Oferă-i posibilitatea de a-și umple sufletul cu energie. Periodic lăs-o de una singură cu copiii. Oferă-i posibilitatea de a se odihni și relaxa. Ea are nevoie de odihnă nu mai puțin decât tine.

Fii vulnerabili
Fii pregătit să-ți împărtășești cu ea temerile cu emoțiile. Recunoaște-ți greșelile. Cere-țiscuze.

Fii absolut cinstit față de ea
Dacă vrei ca între voi să fie încredere, fii gata să te împărtășeșt cu totul – mai ales cu secretele pe care nimeni altul nu le știe. Pentru aceasta este nevoie de curaj. Dar numai după ce îți vei deschide inima, între voi doi va începe adevărata dragoste. Poți purta câte măști vrei, dar dă-le mereu jos, când vii acasă.

NICIODATĂ nu încetați să „creșteți” împreună
Munca în picioare – e un lucru plictisitor, iar un șuvoi rapid mereu va fi proaspăt și rece. Atrofierea – un proces tipic pentru mușchii care nu lucrează. Același lucru se întâmplă și cu relațiile. Dacă încetezi să lucrezi asupra lor, ele se usucă inevitabil. Căutați scopuri și visuri COMUNE. Faceți-vă planuri comune. Și lucrați asupra lor ÎMPREUNĂ.

Nu îți face griji în privința banilor
Banii sunt doar o resursă pe care trebuie să o conduceți ca pe o echipă. Ei niciodată nu ajută, dacă te temi să-i folosești. Învață-te să ai încredere în partener. Și ține minte: să ascunzi banii de soție prin locuri tainince e bădărănie.

UITĂ
Iartă repede și niciodată nu îți aminti de cele trecute. Concentrează-te pe viitor și nu permite trecutului să se implice în planurile tale. Nu permite istoriilor tale din trecut să te țină ostatic. Ține minte greșelile comise – și doar cu un scop practic. Nu călca pe greblă. Greșelile comise în trecut pot deveni o ancoră grea pentru căsnicia ta. Ele te trag în jos. Pe de altă parte, iertarea eliberează. Pur și simplu rupe lanțul ancorei și plutește înainte.

Alege mereu DRAGOSTEA
La urma urmei, acest sfat poate fi unicul demn de atenție. Folosește-l că principiul de bază al vieții tale. Dacă vei alege dragostea, atunci nimic nu va putea pune în pericol fericirea ta. Dragostea mereu va rezista. Și va răbda. Căsnicia nu este doar „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Este un lucru. Este disponibilitatea voastră de a înveşti mereu în relațiile proprii. Doar așa ele pot trece încercarea timpului. Lucrează asupra relației tale și fericirea va veni.

Căsnicia, ca și viața, va supraviețui toate ridicările și coborârile. Învață pe parcursul tuturor etapelor. Învățați să vă iubiți unul pe altul – aceasta vă va da putere și perspectivă. Să păstrezi această clădire e posibil doar dacă în fiecare zi veți înlocui o cărămidă distrusă. Acestea sunt lecțiile pe care le-am conștientizat prea târziu. Și pe propria-mi piele. Rămâneți pentru soțiile voastre acel soț, cu care ea nu ar putea să nu se mândrească.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x