Ridurile – coşmarul tuturor femeilor. Oricât de mult ai încerca să amâni apariţia lor, nu reuşeşti decât cu ajutor din partea unui priceput chirurg estetician. Dar ce te faci dacă recurgi și la această variantă și te alegi cu un chip de gheaţă, lipsit de expresivitate? Iată că există o metodă mult mai simplă prin care poţi scăpa de riduri. Este vorba despre masarea feței cu acest condiment, iar ridurile vor dispărea ca prin farmec.

Este bine să ştii că ridurile sunt de mai multe tipuri: riduri de expresie, riduri cauzate de diminuarea elasticităţii pielii şi ridurile adânci, specifice vârstei înaintate.

Iată câteva dintre cele mai eficiente tipuri de masaj cu acest condiment care te scapă de riduri. Condimentul minune este ANASONUL. Ai nevoie de o mână de anason, o cană de apă și un vas mic.  Prepară un ceai din seminţele de anason, lasă-l la răcit şi strecoară-l. Dimineaţa, când te trezeşti, spală-ţi faţa cu acest amestec, în special în zonele cu riduri. Învață cum să te masezi în zonele cu probleme:

Masaj pentru ridurile de pe frunte
Cu degetul arătător şi degetul mijlociu de la ambele mâini masează fruntea în sens circular. Coboară degetele în timp ce ridici din sprâncene.

Masaj pentru ridurile din jurul ochilor
Încrucişează degetele pe frunte, astfel încât degetele arătătoare să se situeze între sprâncene. Poziţionează degetele mari în colţul exterior al ochilor. Închide ochii, trage degetele arătătoare în sus şi degetele mari către tâmple. Repetă mişcările timp de 30 de secunde, în 5 reprize.

Masaj pentru ridurile de pe obraji
Apasă uşor obrajii cu degetul arătător, în timp ce ţii gura întredeschisă şi buzele strânse spre interior. Repetă acest exerciţiu de 20 de ori.

Masaj pentru ridurile din jurul gurii
Presează uşor colţurile gurii cu degetele arătătoare şi întinde pielea spre exterior. Apoi masează pielea de jos în sus, timp de 40 de secunde. Întredeschide uşor buzele, suflând aer până când simţi o uşoară vibraţie.

Masaj pentru ridurile de pe gât
Îţi recomandăm să pui mâna la baza gâtului şi să presezi uşor. Întoarce capul într-o parte şi zâmbeşte uşor, încordând muşchii gâtului. Menţine această poziţie, relaxează, apoi repetă exerciţiul de 10 ori. Întoarce capul în direcţia opusă şi procedează identic.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x