Apa cu lămâie băută în fiecare dimineață este o rutină simplă, dar poate îmbunătăţi în mod semnificativ starea ta generală de sănătate. Lămâile sunt încărcate cu vitamina C, B, fier, magneziu, potasiu, antioxidanţi, enzime şi fibre. Au proprietăți antibacteriene puternice, antivirale, stimulează sistemului imunitar și poate contribui semnificativ la pierderea în greutate.

Este simplu. Trebuie doar să storci ½ lămâie proaspătă într-un pahar cu apă şi să bei pe stomacul gol, dimineața, înainte de a mânca.

Beneficiile pe care le aduce apa caldă cu lămâie în fiecare dimineață:

Stimulează sistemul imunitar
Conținutul său bogat în vitamina C întărește sistemul imunitar și ajută în lupta împotriva răcelilor. Acest lucru face ca organismul să fie rezistent la boli.

Potasiu din lămâie poate controla tensiunea arterială
Acidul ascorbic sau vitamina C luptă împotriva inflamației și ajută la reducerea atacurilor de astm şi alte probleme respiratorii. Aceasta ajută, de asemenea, la absorbţia fierului.

Luptă împotriva cancerului
Lămâile sunt bogate în antioxidanţi, care ajută la reducerea riscului de cancer.

Conferă luminozitate pielii
Antioxidanții conținuți de lămâi sunt capabili să înlocuiască celulele moarte ale pielii. Luptă împotriva petelor și impurităților. De asemenea, bacteriile care cauzează acneea sunt neutralizate de citrice; lămâia încetineşte procesul de îmbătrânire şi regenerează pielea, transformând-o în ten tânăr şi radiant.

Digestie mai bună
Acidul citric care se găseşte în lămâi îmbunătăţeşte funcţiile digestive din corp şi ajuta la crampe şi dureri de stomac.

Ajută la pierderea în greutate
Lămâia conține pectină, un polizaharid complex care are proprietăți asemănătoare unei fibre care suprimă pofta de mâncare.

Echilibrează nivelul pH-ului
Citricele echilibrează aciditatea din organism şi ajută la alcalinizarea sângelui.

Îți dă un plus de energie și îți îmbunătățește starea de spirit
Vitamina C conţine micronutrienți, care pot ajuta starea de spirit şi te scapă de stres, anxietate şi oboseală.

Împrospătează respiraţia
Lămâia are un parfum de citrice revigorant. Ameliorează durerile de dinţi şi gingivita.

Ajută creierul
Potasiul și magneziul din lămâie ajută creierul şi sistemul nervos. Apa cu lămâie este, de asemenea, recomandat pentru studenți și persoanele cu ocupat și stresant, deoarece vă permite să fie mai concentrat.

Hidratează sistemul limfatic
Sistemul limfatic are un rol esențial în sistemul imunitar al organismului nostru. Simptomele dezhidratării includ oboseala și ritmul lent în care se desfășoară activitățile, iar acest lucru poate slăbi sistemul imunitar, duce la boli, somn neodihnitor, tensiune arterială scăzută sau prea ridicată, constipație, stres şi lipsă de concentrare mentală.

Curăță sistemul digestiv şi este un bun diuretic
După cum am menționat, apa cu lămâie are proprietăţi antiseptice şi elimină toxinele din organism, iar sucul de lămâie ajută la detoxifierea ficatului.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x