Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o afecţiune frecventă în care sângele exercită o presiune exagerată asupra pereţilor arteriali. Poate fi consecinţa mai multor condiţii şi afecţiuni diverse sau poate reprezenta ea însăşi o afecţiune; este forţa exercitată de sângele pompat de inimă asupra pereţilor arteriali.

Această afecțiune se află într-o relaţie de strânsă legătură cu o altă problemă, cea a colesterolului mărit. Din fericire, există soluţii naturale care pot să combată cele două afecţiuni: salata de castraveţi şi usturoi este una din cele mai sănătoase combinaţii, recomandate hipertensivilor.

 

Castravetele este una din cele mai sănătoase vegetale, având un conţinut ridicat de apă, potasiu, magneziu şi fibre. Potasiu este mineralul care echilibrează cantitatea de sodium din organism, iar fibrele au un rol important în menţinerea unei tensiuni arteriale normale. În plus, castraveţii au un gust bun şi un aport caloric scăzut, fiind ideali în curele de slăbire.

Usturoiul este fără îndoială unul din cele mai eficiente remedii naturale, fiind utilizat de oameni din întreaga lume pentru combaterea şi prevenirea bolilor cardiovascuare. Numeroase cercetări au arătat că alicina, compusul activ din usturoi, are un efect direct asupra tensiunii arteriale, dar şi asupra colesterolului LDL.

Iată de ce aveți nevoie și cum se prepară salata de castraveţi şi usturoi:

3 căţei de usturoi;

un castravete;

3-4 linguri de apă;

o lingură de oţet de mere.

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Spălaţi castravetele, tăiaţi-l în cuburi mici, amestecaţi-le într-un bol şi adăugaţi apa şi oţetul. Pentru aromă, puteţi adăuga şi câteva frunze de mentă.

Adaugă comentariu

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x